12 Φεβρουαρίου 2013

Reebon Answer XII

Αν και οι μάρκες που μονοπωλούν τη συλλογή μου είναι κυρίως Nike, Jordan και Adidas, ένα μοντέλο της Reebok κατάφερε να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και αυτό ήταν το 12ο μοντέλο της σειράς του Allen Iverson.
Τα αρχικά μοντέλα της σειράς του Answer ομολογουμένως ήταν πολύ επιτυχημένα και ορισμένα πλέον διαχρονικά, όμως αρκετά από αυτά δεν κάναν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα. Μετά από αρκετό καιρό η Reebok σχεδίασε για τον αστέρα της ένα αρκετά απλό αλλά πολύ ποιοτικό παπούτσι για τη σεζόν του 2008-2009. Αν και πρωτοπαρουσιάστηκε σε συνδυασμούς χρωμάτων ανάλογους της τότε του ομάδας Denver Nuggets, η εταιρεία ανταποκρίθηκε γρήγορα στη μετακόμισή του στους Detroit Pistons. Εμφάνισε νέες εκδόσεις με νέα χρώματα και με σημαντικές αλλαγές στο λογότυπο της γλώσσας του παπουτσιού που αντί για το I3 υπάρχουν πλέον τα αρχικά του ονόματός του καθώς και η αλλαγή του νούμερου τρία (3) που βρίσκεται στο μπροστά μέρος με το νέο νούμερο (1) της φανέλας του στους Pistons.
Χαρακτηριστικότερο σημείο είναι το πλαστικοποιημένο πίσω μέρος του που καλύπτει φτέρνα και αστραγάλους πάνω στο οποίο είναι γραμμένοι στίχοι ενός ποιήματος (το Invictus του William Ernest Henley). Το ποίημα υπάρχει μόνο σε ορισμένες εκδόσεις του και στις υπόλοιπες αντ' αυτού υπάρχει κάτι σα γκράφιτι ή υπογραφή (ακόμη δεν έχω καταλάβει τι είναι και τι αφορά).
Τεχνολογικά το ζευγάρι είναι εφοδιασμένο με το αντικραδασμικό σύστημα Dmx Ride. Η εξωτερική σόλα στο μέσο της και κατά μήκος όλου του παπουτσιού είναι διάφανη, κάτι που λογικά θα την κάνει αποτελεσματική σε κλειστά γηπεδάκια. Στην έκδοση που διαθέτω, το μπροστινό μέρος αλλά και μεγάλη επιφάνεια της γλώσσας είναι από nubuck. Στο ενδιάμεσο (εκατέρωθεν των πλευρών) υπάρχει υποκατάστατο δέρματος για περισσότερη αντοχή ενώ κάπου εκεί βρίσκονται "κρυμμένες" και οι θηλιές που περνούν τα χοντρά του κορδόνια. Τέλος, πολύ όμορφη λεπτομέρεια αποτελεί το σήμα της εταιρείας στο μπροστά εξωτερικό μέρος του μοντέλου.
Γενικά θεωρώ το Answer XII ως ένα από τα ωραιότερα μοντέλα της Reebok, αλλά δυστυχώς την ώρα που η σειρά φαινόταν να ξαναβρίσκει τη χαμένη της ταυτότητα η πτώση των επιδόσεων του αθλητή είχε ως συνεπακόλουθο τον τερματισμό της μόλις στο 13ο μοντέλο.