27 Φεβρουαρίου 2013

Nike Zoom Kobe II (White/Grey Colourway)

Η περίοδος 2006-2007 σηματοδοτεί για τον Kobe Bryant ένα νέο ξεκίνημα γι αυτό και αποφασίζει να αλλάξει το νούμερο της φανέλας του από 8 σε 24. Η Nike από την άλλη, μετά την επιτυχία που γνώρισε το πρώτο μοντέλο της σειράς Kobe έθεσε υψηλότερα τον πήχη για τον σχεδιασμό του επόμενου παπουτσιού που θα φορούσε ο αστέρας της. Το νέο επαναστατικό στοιχείο στο Kobe 2 αποτελεί η ένωση των επιμέρους κομματιών από τα οποία απαρτίζεται μόνο ράψιμο, χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου κόλλα κάνοντάς το αρκετά ελαφρύ.
Εσωτερικά έχει τοποθετηθεί μια επένδυση η οποία καλύπτει σα γάντι το πόδι και ταυτόχρονα έχουν σχεδιαστεί μικρές οπές σε σχήμα διαμαντιού τριγύρω από το αστράγαλο και μέχρι το μέσο του πέλματος ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή αναπνοή στο παπούτσι. Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης κροκέ δέρμα στο μπροστινό μέρος όπως και στο στραπ. Με το στραπ επιτυγχάνεται καλύτερο κράτημα του ποδιού μέσα στο παπούτσι μιας και το μπροστινό τμήμα του είναι αρκετά φαρδύ και μπορεί κάποιος να αισθανθεί το πόδι του να "πλανάρει" σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Για το κάτω τμήμα (σόλα), έχουν χρησιμοποιηθεί και συνδυαστεί επιτυχώς οι τεχνολογίες Zoom Air (όχι ενιαία) και Nike Free. Το Nike Free είναι νέα τεχνολογία, η οποία αν δε κάνω κάποιο σοβαρό λάθος αξιοποιείται για πρώτη φορά σε μπασκετικό παπούτσι και βοηθά τον αθλητή να χει μια πιο φυσική κίνηση το πόδι του. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι για πρώτη και τελευταία φορά κάνει την εμφάνιση του στα παπούτσια της σειράς, ο νέος αριθμός της φανέλας του Kobe.
Το παπούτσι πρωτοπαρουσιάστηκε με μαύρο-κίτρινο συνδυασμό ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκε και μία έκδοση η Strength με ανακατασκευασμένο μόνο το επάνω τμήμα (ύπαρξη δύο στραπ) το οποίο το κάνε καταλληλότερο για παίχτες των θέσεων 4 και 5. Η έκδοση Strength δεν είχε καμία απολύτως επιτυχία σε αντίθεση με την κανονική, όπου εμφανίστηκε και σε άλλους χρωματισμούς. Ένας συνδυασμός που ξεχώρισε ήταν εκείνος στα χρώματα της Εθνικής Ομάδας των Η.Π.Α. που φόρεσε ο Kobe στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου