10 Φεβρουαρίου 2013

Adidas Crazy Light 2

Ακολουθώντας την προηγούμενη επιτυχημένη συνταγή η Adidas δημιούργησε το δεύτερο μοντέλο της σειράς Crazy Light και κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο το βάρος του. Η φιλοσοφία και τα υλικά ίδια όπως και πριν αλλά σε διαφορετικές αναλογίες και συνδυασμούς.
Στο νεότερο μοντέλο της σειράς οι διαφορές είναι εμφανείς. Οι Adidas τεχνολογίες Sprintframe και SprintWeb συνδυάζονται και αυτή τη φορά άψογα. Το SprintFrame από την εξωτερική μεριά έγινε μεγαλύτερο ώστε να αποτρέπει την μετατόπιση της φτέρνας κατά τα γρήγορα κοψίματα (κάτι το οποίο ήταν μεγάλο μείον στο Crazy Light 1). Το SprintWeb εμφανίζεται πιο ενισχυμένο (αποτελεί πλέον σύμπτυξη τριών στρώσεων), περιορίζοντας κατά πολύ την αναπνοή του παπουτσιού σε σχέση με τον προκάτοχο του. Επιπρόσθετα, στη περιοχή γύρω από τον αστράγαλο υπάρχει έξτρα επένδυση και υποστήριξη, κάτι που δεν είχε επ ουδενί το προηγούμενο μοντέλο. Οι τρεις γραμμές σήμα κατατεθέν της εταιρείας είναι τοποθετημένες στο ίδιο σημείο με κάποια ελαφρά κλίση, δίνοντας την αίσθηση την κίνησης ενώ είναι από υλικά που ανακλούν στο έντονο φως. Το παπούτσι διατίθεται με έξτρα ζευγάρι εσωτερικών σολών και έξτρα ζεύγος κορδονιών. Η Adidas στη προσπάθεια μείωσης του βάρους δημιούργησε ένα επιπλέον ζευγάρι κορδονιών κατά 40% ελαφρύτερο (πιο πλατιά) από τα συνηθισμένα οβάλ τύπου κορδόνια. Τέλος, η σόλα του είναι κατασκευασμένη και σχεδιασμένη όπως και στο CL1 με κάποιες όμως μικρομετατροπές.
Μοναδικό ίσως μείον του μοντέλου είναι η πολύ στενή γραμμή του, ιδίως στο μπροστινό μέρος κάτι που θα αναγκάσει πολλούς να επιλέξουν να "ανέβουν" ένα νούμερο παραπάνω απ ότι συνήθως φορούν στα μπασκετικά.
Το Crazy Light 2 πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2012 σε δύο εκδόσεις, τη μία τη βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες και η άλλη είναι η ανοιχτή πράσινη με μαύρο το SprintFrame. Για το 2013 θα υπάρξουν και νεότερες εκδόσεις σε "περίεργους" συνδυασμούς χρωμάτων, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη εμφανιστεί και σε ορισμένα καταστήματα στη Ελλάδα.