22 Φεβρουαρίου 2013

Nike Zoom LeBron II (All Star Edition)

Ο LeBron James πριν ακόμη μπει στο μαγικό κόσμο του NBA είχε χαρακτηριστεί ήδη ως ο επόμενος μεγάλος σταρ του μπάσκετ. Η Nike ψάχνοντας τον επόμενο αθλητή-σύμβολο με τον οποίο θα προωθούσε τα προϊόντα της για τις επόμενες δεκαετίες εξασφάλισε την υπογραφή του. Λογικό λοιπόν ήταν το πρώτο μοντέλο της σειράς να είχε τρομερή απήχηση την οποία ξεπέρασε κατά πολύ το επόμενο. Έτσι λοιπόν ο LeBron για τη σεζόν 2004-2005 θα φορούσε ένα παπούτσι εμφανισιακά αρκετά διαφορετικό από το προηγούμενο, με τα χρώματα της βασικής έκδοσης να είναι το μαύρο-κόκκινο-λευκό. Αργότερα και για το All Star Game παρουσιάστηκε και η έκδοση με βασικά χρώματα γκρι, μπλε και το λευκό.
Χαρακτηριστικά του σημεία είναι η ενισχυμένη Zoom σόλα του, τα αποσπώμενα λουράκια με το σήμα και το όνομα της εταιρείας, τα οποία όταν δεν φοριούνται αποκαλύπτουν τα σχέδια που έχουν χαραχτεί στη περιοχή περιμετρικά του αστραγάλου με το λογότυπο του LeBron και το λιοντάρι που τον χαρακτηρίζει. Η σόλα εμφανίζει και αυτή μια ιδιαιτερότητα μιας και τα αρχικά LJ αποτελούν τη βάση σχεδιασμού της. Άξιο αναφοράς είναι και η συσκευασία μες την οποία έρχονται τα παπούτσια καθώς δεν είναι το κλασικό ανοιχτόχρωμο πορτοκαλί κουτί, αλλά ένα κουτί ντυμένο στα χρώματα της ανάλογης έκδοσης με συρόμενη θήκη και ένα μεγάλο λογότυπο χαραγμένο στην επιφάνειά του.
Τεχνολογικά τώρα, διαθέτει Zoom Air με δύο ανεξάρτητους θαλαμίσκους στα βασικά σημεία πίεσης του πέλματος τα οποία είναι ενισχυμένα ώστε να το κάνουν κατάλληλο και για "βαρύτερα" κορμιά. Όσον αφορά την ασφάλεια του ποδιού είναι πολύ καλή και ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το αποσπώμενο λουράκι. Μοναδικό μειονέκτημα ίσως να είναι η ολισθηρή κάπως εξωτερική σόλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου