16 Ιουνίου 2021

1ce Trae is coming! (official photos)

Καλώς τα δεχτήκαμε! Λίγο πριν τη πέμπτη αναμέτρηση μεταξύ Hawks και Sixers κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι επίσημες φωτογραφίες του πρώτου signature μπασκετικού εις το όνομα του Trae Young. Ο λεπτεπίλεπτος γκαρντ των "Γερακιών" απ' τη πρώτη του κιόλας συμμετοχή στα Playoffs έκανε το δικό του "unboxing" εντός παρκέ κι ομολογουμένως το Adidas Trae 1 έκλεψε τις εντυπώσεις. Ψες αργά το βράδυ αντικρίσαμε τις πρώτες και λεπτομερέστατες επίσημες φωτογραφίες του παπουτσιού σε μια χρωματική βερσιόν ταμάμ με το παρατσούκλι του Trae! Ice ice baby!!
Το Adidas Trae Young 1 είναι μια ασυνήθιστα για τα τωρινά δεδομένα χαμηλή κατασκευή γι' αυτό ίσως και το πλαίσιο του είναι μονοκόμματο και προερχόμενο από κλασικού τύπου mesh. Πάνω σ' αυτό και σε συγκεκριμένα σημεία του έχουν συνδεθεί μέσω ραφών στρώσεις από ψευτοnubuck υλικό που είτε συνεισφέρουν στη γενικότερη κατασκευή του μοντέλου (βλέπετε toe cap και εξωτερικό πλαϊνό) είτε έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα (βλέπετε καλύπτρα σε γλώσσα και heel counter). Για την ενδιάμεση σόλα του όπως έχουμε ξαναπεί συνδυάζονται το ανάλαφρο LightStrike foam με τις κάψουλες Boost οι οποίες κι εντοπίζονται μονάχα στο τακούνι του παπουτσιού. Τέλος, για την αναγκαία πρόσφυση έχουμε τη χρήση τριών μοτίβων χάραξης, ομόκεντροι κύκλοι στη περιοχή όπου υπάρχει το Boost και μάλιστα μ διάκενο, ευθείες γραμμές για τα μεσαία τμήματα και herringbone traction για το υπόλοιπο μέρος σε μια επιθετικότερη μορφή του. Σα σχέδιο το Trae 1 διακρίνω στοιχεία από αρκετά μπασκετικά μοντέλα της εταιρείας όπως το Crazy BYW X 2.0 στην εξωτερική σόλα, το D.O.N. Issue #2 ως προς τη μορφή της midsole και κατιτίς από Harden Vol. 4 σαν φιγούτα συνολικά. Η εικονιζόμενη έκδοση είναι μάλλον εμπνευσμένη από μια παλαιότερη PE του N3XT L3LV3L με την οποία πορεύθηκε για αρκετό καιρό ο νεαρός ηγέτης των Atlanta Hawks.
Το Adidas Trae Young 1 αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ πολύ σύντομα! Η αρχική τιμή διάθεσής του θα είναι τα 140 δολάρια κάτι που με "ξένισε" αρκετά αν συνυπολογίσει κάποιος ότι πρόκειται για νέα σειρά την ώρα που αντίστοιχα signatures της Adidas είναι φθηνότερα και με ποιοτικότερα υλικά κατασκευής όπως για παράδειγμα το τωρινό Adidas Dame 7 και το επερχόμενο D.O.N. Issue #3!