27 Ιουνίου 2021

Adidas Pro Vision (Captain Marvel)

Το νεόδμητο σχεδιαστήριο της Adidas στο Blooklyn συγκεντρώνει κάμποσους καταξιωμένους designers καθώς κι αρκετούς εξελίξιμους και πολλά υποσχόμενους νεαρούς που μάλλον θα μας απασχολήσουν στο εγγύς μέλλον. Μέσα απ' αυτή τη "δημιουργική φάρμα" που εδρεύει στο Greenpoint έχουν επινοηθεί μερικά σπουδαία μπασκετικά μοντέλα των τελευταίων χρόνων με το Adidas N3XT L3V3L να αποτελεί την επιτομή των "κοσμημάτων" τους. Πέραν του πρώτου και πραγματικού laceless μπασκετικού απ' τις ίδιες πένες έχουν προέλθει τα Futurecraft 4D, Marquee Boost και τα Zone Boost. Μεταξύ άλλων ξεχώρισε κι ένα μοντέλο που ναι μεν δεν έθελξε με το παρουσιαστικό όμως κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση πολλών NBAers και ο λόγος φυσικά για το Adidas Pro Vision. Η πρώτη φορά που το είδαμε σε κοινή θέα ήταν τον Δεκέμβριο του 2018 σε μια προπόνηση των Washington Wizards και συγκεκριμένα στα πόδια του John Wall όπου αρκετοί πίστεψαν ότι πρόκειται για signature του εν λόγω αθλητή.
Το Adidas Pro Vision μας συστήθηκε με κάθε επισημότητα του Ιανουάριο του 2019 κι αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της Big-3 που συνέστησαν τα Marquee Boost και N3XT L3V3L. Για το κέλυφός του έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο συνθετικά υλικά κατασκευής με ένα σκληροτράχηλο mesh είναι ο πρωταγωνιστής. Εκατέρωθεν των πλευρών του έχουν εγκατασταθεί για υποστηρικτικούς λόγους δύο πτερύγια που μιμούνται το performing λογότυπο της φίρμας συμμετέχοντας παράλληλα στο δέσιμο του παπουτσιού. Το toe cap του μπορεί εμφανισιακά δείχνει premium τουναντίον όμως, πρόκειται για ένα ψευτο-nubuck έτσι για να μη ξεφεύγει το μοναδιαίο κόστος παραγωγής του. Η ενδιάμεση σόλα είναι εξ' ολοκλήρου από Bounce με αρκετά φαρδιά βάση ενώ περιμετρικά παρουσιάζει υψώματα για ευνόητους λόγους. Τέλος, διαθέτει μια σούπερ επίπεδη εξωτερική σόλα που αξιοποιεί το περιβόητο herringbone μοτίβο χάραξης το οποίο φυσιογνωμικά θυμίζει σε υπέρμετρο βαθμό την επιφάνεια πρόσφυσης που κατέχει το ορίτζιναλ N3XT L3V3L.
Το Adidas Pro Vision παραμένει μέχρι και σήμερα αγνώστου πατρός οπότε αναγκαστικά λογίζεται ως κωδικός της Brooklyn Creators Farm. To "daringly simple" ως κεντρική ιδέα χάρη στην οποία δομήθηκε και το Pro Vision δεν αφήνει πολλά περιθώρια για περιττά υλικά. Έτσι λοιπόν εξηγείται γιατί τα μοναδικά "στολίδια" που κουβαλάει είναι τα δύο πλευρικά TPU πτερύγια υπό τη μορφή λογότυπου της φίρμας τα οποία πρωταγωνιστούν στο σχεδιασμό του παπουτσιού περιορίζοντας ταυτόχρονα σε μια και μόνο παρουσία το επίσημο σήμα της Adidas. Πέραν των σημάτων στο Pro Vision βρίσκουμε κι αρκετές λέξεις και φράσεις όπως το "For gameday and anyday" που αναγράφεται στην εσωτερική μεριά της πρύμνης του μοντέλου ενώ στο κέντρο της εξωτερικής σόλας αναγράφεται ο τόπος προέλευσης του Vision καθώς κι οι ακριβείς συντεταγμένες του "Designed in Adidas Brooklyn Creator Farm /// 40° 42° 46° / 72° 00° 21°". Μοναδικό ξεχωριστό σημείο της εικονιζόμενης έκδοσης από όλες τις υπόλοιπες που κυκλοφόρησε είναι η λέξη "ACE" που δεσπόζει στη κορυφή κάθε γλώσσας του και είναι άμεσα συνδεδεμένη με το theme που εκπροσωπεί.
Το Adidas Pro Vision όπως ειπώθηκε και νωρίτερα ανακοινώθηκε επισήμως τον Ιανουάριο του 2019 κι από τότε κυκλοφόρησε κυριολεκτικά σε εκατοντάδες χρωματικές εκδοχές κι σχεδόν άλλες τόσες PEs. Απ' όλες τις εκδόσεις αυτή που με ενθουσίασε περισσότερο πέρα από κάθε άλλη είναι μια κυανέρυθρη η οποία είναι εμπνευσμένη από τη διάσημη σουπερ-ηρωίδα της Marvel Comics, την Captain Marvel. Η εν λόγω βερσιόν εμφανίστηκε τη περίοδο που παιζόταν στους κινηματογράφους η τελευταία ταινία των Avangers κι αποτέλεσε μέλος μια 5αδας αφιερωμένες σε κάποιους από τους πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής τριλογίας. Η Adidas φόρεσε στο Harden Vol. 3 τη πανοπλία του Iron Man, το N3XT L3V3L πήρε τη μπλε στολή του Captain America, το Dame 5 ντύθηκε στα μαύρα ελέω Black Panther και τέλος το T-Mac 1 τίμησε τον Nick Fury τον αρχηγικό πράκτορα της κατασκοπευτικής υπηρεσίας S.H.I.E.L.D.. Κοινό σημείο και των πέντε κωδικών είναι το κουτί μέσα στο οποίο καταφθάνουν το οποίο είναι πανέμορφα διακοσμημένο με τους υπερήρωες της Marvel Comics.