20 Ιουνίου 2021

Look out those Freaks!! (official photos)

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του γκρανγκινιολικού και χιτσκοκικού Game 7 μεταξύ Bucks-Nets ήρθαν στη δημοσιότητα νεότερες και λεπτομερέστερες φωτογραφίες του πολύ ιδιαίτερου είναι η αλήθεια Zoom Freak 3. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πράγματι να μπολιάζει μπασκετικά με running γονίδια όχι κι άσχημα ιδίως όταν πρόκειται για ένα signature αντάξιο ενός δις-MVP! 
Το Nike Zoom Freak 3 σύμφωνα με τα περισσότερα σχόλια πολλών από εσάς, θυμίζει λίγο από Zoom KD 7 αλλά στην πιο ανάλαφρη εκδοχή του. Το εγκάρσιο και φαρδύ στραπ είναι αυτό που ξεχωρίζει πάνω στο πλαίσιο το οποίο δείχνει αρκετά ανανεωμένο και από ποιοτικότερα ίσως υλικά σε σχέση με τα περασμένα Zoom Freak. Ένα είδος screen-mesh συνδυασμένο με ballistic mesh που εντοπίζουμε κυρίως στο κολάρο του παπουτσιού καθώς και στη περιοχή που ναι εγκατεστημένο το strap. Πολύ επιθετική η σχεδίαση της ενδιάμεσης του σόλας που είναι βασισμένη στο Zoom Freak 2 αλλά με το μπροστινό της τμήμα σαφέστατα φαρδύτερο και ανανεωμένο μιας και πιθανότατα να περιέχει δύο ανεξάρτητα Zoom Air pods σαν αυτά του Nike BB NXT συν μια λεπτεπίλεπτη πλευρική μπαριέρα με μεγάλη κατάληξη-ουρά. Αν και δεν έχουμε πλήρη εικόνα της εξωτερικής του σόλας διακρίνω φυσιογνωμικά στοιχεία από το Zoom Freak 2 αλλά μάλλον θα φέρει ολοκαίνουργια χάραξη κάτι που ίσως επιβάλλεται κι από το tooling της midsole. Σα σχέδιο το Zoom Freak 3 παραπέμπει πράγματι στο KD 7 κάτι διόλου άσχημο σαν εκτέλεση. Διακρίνουμε 2 ανάποδα swoosh στις πλευρές κάθε ζεύγους κάτι που συζητιόταν πολύ πριν δούμε τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου. Όμορφα εκτελεσμένη η ιδέα του κλειδιού με το λουκέτο πιθανόν να παραπέμπει στην locked-in ψυχολογία του Γιάνναρου!
To Nike Zoom Freak 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου με την τιμή του να είναι ίσως ελαφρώς τσιμπημένη (φήμες λένε για 120 δολάρια) γεγονός που δε θα με εκπλήσσει καθώς μιλάμε για το πατούμενο ενός εκ των κορυφαίων εν ενεργεία NBAers. Μακάρι να το δούμε να το φορά και στους Τελικούς του NBA!