29 Ιουνίου 2014

Τα δημοφιλέστερα παπούτσια σε All Star Game (part 2)

Συνεχίζοντας το προ τριών μηνών αφιέρωμά μου σχετικά με τα δημοφιλέστερα μπασκετικά παπούτσια που έχουν εμφανιστεί ποτέ στα All Star Game μέχρι σήμερα, σειρά έχει η "πολυτιμότερη" δεκάδα. Σε αυτή υπάρχουν παπούτσια από τη Nike, την Adidas, τη Reebok και μια μεγάλη έκπληξη από μια εταιρεία που πολλοί από εσάς ίσως να μη τη θυμούνται ή και να μη τη γνωρίζουν.
Η δική μου κορυφαία δεκάδα αποτελείται - εκτός ενός - από παπούτσια που φορέθηκαν μόνο στον επίσημο αγώνα των All Star  και καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1994 μέχρι και το φετινό All Star Game στη Νέα Ορλεάνη. Από τη συγκεκριμένη ομάδα μόνο τρία εξ' αυτών έχουν επανακυκλοφορήσει ενώ αναμένεται ακόμη ενός η επανακυκλοφορία μέσα στο 2014. Δε θα πω ποιο είναι αυτό!
Κάθε διόρθωση, επισήμανση ή και υπενθύμιση φυσικά και είναι αποδεκτή. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το Courtside Countdown της κορυφαίας 10άδας μου.

10. Nike Zoom Kobe V
Το All Star Game του 2010 δε διοργανώθηκε στο γήπεδο κάποιας ομάδας του NBA αλλά στο γήπεδο των Cowboys του Ντάλας στο Τέξας. Αν και παρευρέθηκαν παραπάνω από 100.000 κόσμου τελικώς ο Kobe Bryant δεν συμμετείχε εξαιτίας ενός τραυματισμού του και όλοι εμείς δε απολαύσαμε ποτέ τα κόκκινα Kobe V να φοριούνται από τον Black Mamba.


9. Nike Zoom LeBron II
Στη δεύτερη μόλις σεζόν του στο NBA ο King θα συμμετείχε για πρώτη φορά στον επίσημο αγώνα του All Star Game. Στο Pepsi Center του Ντένβερ φόρεσε τα Nike Zoom LeBron II σε μια εντυπωσιακή γκρι απόχρωση και έκλεψε τις εντυπώσεις.



 

8. Nike Huarache 2k4
Το 53ο All Star Game διοργανώθηκε στο κοσμοπολίτικο LA. Αν και όλοι περίμενα τον νέο τοπικό ήρωα Kobe να ανακηρυχτεί MVP, τελικά το τρόπαιο κέρδισε ο πιο "παλιός" της περιοχής Shaq. Ο Kobe έκλεψε τη παράσταση με τα λευκά-μπλε Huarache 2k4 τα οποία κυκλοφόρησαν μόνο στα καταστήματα του LA και σε περιορισμένο αριθμό.



7. Air Jordan VIII
Στο All Star Game που διεξήχθη το 1993 στη Γιούτα μπορεί το βραβείο του MVP να μοιράστηκαν οι τοπικοί ήρωες Malone και Stockton όμως η ατμόσφαιρα ήταν περίεργη μιας και υπήρχαν τότε φήμες περί πρόωρης αποχώρηση του MJ απ' το άθλημα. Τελικά σκόραρε 30 πόντους και έκανε τα AJ VIII στη συγκεκριμένη χρωματική εκδοχή ένα απ' τα δύο πιο διάσημα All Star παπούτσια της σειράς του.


6. Nike LeBron XI
Το ενδέκατο παπούτσι της σειράς LeBron σίγουρα κυκλοφόρησε σε αρκετούς χρωματισμούς. Ο δεύτερος καλύτερος χρωματισμός του μετά το King's Pride, είναι εκείνος που εμφανίστηκε στο φετινό All Star Game. Είτε το γκουγκλάρετε ως Gator King είτε ως Combo XI το αποτέλεσμα που θα σας εμφανιστεί θα είναι ο λευκός-μοβ συνδυασμός του LeBron XI.


5. Dada Chrome CDubbz
Το εικονιζόμενο μπασκετικό φορέθηκε από τον Chris Webber στο All Star Game του 2002. Αν και η Dada είναι άγνωστη σε αρκετούς από εμάς, τελικά κατάφερε το "μεταλλικό" λουκ του παπουτσιού σε συνδυασμό με την περιορισμένη κυκλοφορία του (μόλις 1000 αριθμημένα αντίτυπα), να το κάνει ένα απ' τα δημοφιλέστερα μπασκετικά που εμφανίστηκαν ποτέ στο συγκεκριμένο θεσμό.


4. Adidas The Kobe
Αν τύχει ποτέ να δείτε σε κάποιο βιντεάκι του Youtube τις καλύτερες στιγμές του All Star Game 2001 που διοργανώθηκε στην Ουάσινγκτον, θα παρατηρήσετε ότι αγωνιστικά κερδίζει τις εντυπώσεις ο Air Canada όμως έξω-αγωνιστικά τα κίτρινα (Sunshine) The Kobe θα σας "χτυπήσουν" σ-το μάτι.



3. Adidas T-Mac III
Μπορεί το All Star Game του 2004 να διεξαγόταν στο Λος Άντζελες και την τιμητική του να είχαν ο Kobe με τον Shaq, όμως για του περισσότερους sneakerheads τα βλέμματα τους κόλλησαν στα λούστρινα παπούτσια του Tracy McGrady. Ο παίχτης των Orlando Magic σε μια σκέψη της στιγμής αποφάσισε να φορέσει ένα κόκκινο και ένα μπλε T-Mac III καθώς δε μπορούσε να διαλέξει μόνο ένα χρώμα.

2. Air Jordan XI
Με τον Air να έχει επιστρέψει εδώ και κάμποσο καιρό ένα πράγμα ήταν μονάχα σίγουρο, η επιστροφή του στη κορυφή. Σε μια εκπληκτική σεζόν με τους Bulls, ο Jordan φόρεσε τα διασημότερα μπασκετικά που υπήρξαν ποτέ σε λευκό χρώμα και κέρδισε τα πάντα στο All Star Game του Σαν Αντόνιο το 1995. Τα Columbia AJ XI επιστρέφουν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Ετοιμαστείτε....

1. Nike Air Maestro
Με τον MJ να έχει τερματίσει πρόωρα τη καριέρα του, ο Scottie Pippen ανέλαβε να γίνει ο επόμενος ηγέτης των Chicago Bulls. Η σεζόν για τον Ινδιάνο ήταν εκπληκτική με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε MVP του All Star Game που διεξήχθη στο Μιλγουόκι το 1994. Αυτά όμως που έμειναν χαραγμένα στην ιστορία ήταν τα κατακόκκινα Maestro που φόρεσε με τη μπλε στολή του, κάνοντάς τα τα διασημότερα παπούτσια σε All Star Game.