24 Ιουνίου 2014

Adidas CrazyQuick 2 (John Wall Edition)

Το Adidas Crazyquick συγκαταλέγεται όχι μόνο ανάμεσα στα δέκα πιο επιτυχημένα και εμπορικότερα μπασκετικά της περσινής σεζόν, αλλά και στα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια. Το παπούτσι μολονότι λάνσαρε για αρκετό χρονικό διάστημα ο John Wall, τελικώς προτιμήθηκε και από παίχτες διαφορετικούς βεληνεκούς όπως πχ ο Tim Duncan των San Antonio Spurs που τα φόρεσε ακόμη και στους φετινούς τελικούς του NBA. Η Adidas θέλοντας να δημιουργήσει μια σειρά ανάλογη του Hyperdunk, σχεδίασε τη συνέχεια του Crazyquick με το νέο παπούτσι να έχει διατηρήσει στο γενετικό υλικό του ορισμένα μόνο από τα γονίδια του δημοφιλούς προγόνου του. Η επίσημη πρώτη του Crazyquick 2 έγινε στο φετινό All Star Game του Houston, με τους John Wall και Joakim Noah απ' την Ανατολή και τον Damien Lillard απ' τη Δύση να αναλαμβάνουν δράση για την προώθησή του.
Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του είναι λίγο πολύ ίδια με εκείνα του Crazyquick 1. H νέας γενιάς Puremotion χάραξη της σόλας παραμένει ακριβώς ίδια με ορισμένες μόνο μικροδιαφορές που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει μόνο όταν τα δυο παπούτσια βρεθούν δίπλα δίπλα. Πάνω στην αρμονικά "τμηματοποιημένη" σόλα του έχει τοποθετηθεί το γνωστό πλαίσιο στήριξης SprintFrame που δεν έχει καμιά σχέση σε μέγεθος και έκταση με τα πρώτα SprintFrame (βλέπε Crazy Light). Το λάτεξ υλικό με το "ψευδώνυμο" techfit που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του κελύφους του CQ1 αυτή τη φορά διαφοροποιήθηκε καθώς προτιμήθηκε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή μιας "εσωτερικής κάλτσας" (inner-sleeve) για επιπλέον υποστήριξη στον αθλητή. Η τεχνολογία Sprintskin που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του επάνω τμήματος είναι ευρέως αξιοποιήσιμο σε άλλες κατηγορίες παπουτσιών της εταιρείας και αποτελεί ουσιαστικά ένα συνθετικό δέρμα. Στο παρόν μοντέλο το συνθετικό δέρμα έχει "συνδεθεί" με mesh υλικό ώστε να επιτυγχάνεται ή μέγιστη δυνατή αναπνευσιμότητα του ποδιού. Όσον αφορά την απορρόφηση κραδασμών δεν διαπιστώνεται κάποια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του, πράγμα λογικό μιας και ο τομέας αυτός δεν αποτελεί το δυνατό όπλο της σειράς.
Σχετικά με το σχεδιασμό του νέου Crazyquick διαπιστώνουμε ότι δεν υφίσταται κάποιο κοινό σημείο με την πρώτη έκδοση. Εμφανέστερη όλων αλλαγή είναι η μετατόπιση των διάσημων τριών γραμμών από το μπροστινό τμήμα του μοντέλου προς τη περιοχή της φτέρνας και εκατέρωθεν των πλευρών αυτής. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε μετακίνηση του σήματος κατατεθέν της Adidas προς το πίσω και πλαϊνό μέρος ενός μοντέλου καθώς κάτι παρόμοιο συναντήσαμε για τελευταία φορά το 2012 στο Adidas Crazy Cool. Οι αρμονικά σχεδιασμένες λεπτές γραμμές που δημιουργήθηκαν για χάρη του mesh υλικού θυμίζουν λίγο τις ακανόνιστες γραμμές του Adidas Rose 4.5, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει σαφώς το CQ2. Όμορφη σχεδιαστική πινελιά αποτελούν οι τέσσερις τετράγωνες και μεταλλικές οπές κορδονιών που έχουν τοποθετηθεί απ' τη εξωτερική πλευρά του παπουτσιού. Πάνω σε αυτές έχουν χαραχτεί τα ονόματα των παιχτών της Adidas, Wall για το μπλε χρωματισμό και Dame για τον λευκό, ενώ στην All Star έκδοχή του αυτά τα "μπιχλιμπίδια" απουσιάζουν.
Το CQ2 όπως αναφέρθηκε άλλωστε και στο ξεκίνημα της ανάρτησης παρουσιάστηκε επισήμως στο κοινό κατά της περίοδο του All Star Game στο Houston. Εμφανίστηκε ντυμένο στα μαύρα με κόκκινη σόλα και με ορισμένες πινελιές κίτρινου χρώματος στα πλαϊνά μέρη και φορέθηκε κατά τη διάρκεια του επισήμου αγώνα των All Star. Έκτοτε η έκδοση αυτή δε ξαναφορέθηκε καθώς προτιμήθηκαν από τον John Wall και τον Damien Lillard οι προσωπικές εκδόσεις του CQ2 κατάλληλα προσαρμοσμένες στα χρώματα των ομάδων τους. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει και η "κοντή" εκδοχή του συγκεκριμένου μοντέλου η οποία προτιμήθηκε μόνο από τον Jeremy Lin των Houston Rockets. Η τιμή πώλησης του δε είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με άλλα μπασκετικά που κυκλοφορούν αυτή τη περίοδο στην αγορά. Το εικονιζόμενο μοντέλο (John Wall version) το εντόπισα μόνο σε ένα Ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα και οφείλω να ομολογήσω ότι από κοντά δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό απ' ότι εμφανίζεται στις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.