4 Ιουνίου 2014

Nike LeBron X Elite (Total Grimson Edition)

Η απόφαση της Nike πριν από μερικά χρόνια να επανασχεδιάζει ορισμένα μπασκετικά της παπούτσια καταμεσής της αγωνιστικής περιόδου κρίνεται εν μέρει απολύτως επιτυχημένη. Το εν μέρει που διατύπωσα απορρέει από την αδικαιολόγητη - σε πολλές περιπτώσεις -  αύξηση της τιμής πώλησης χωρίς κάποια βελτίωση του υπάρχοντος μοντέλου της. Οι Elite εκδόσεις αφορούν κατά βάση τα εκάστοτε παπούτσια των Kobe, LeBron και Durant τα οποία εφοδιάζονται με κατάλληλα "όπλα" πριν οι συγκεκριμένοι αθλητές ριχτούν στη μάχη των Play Offs.
Κατά τη προσωπική μου άποψη η πιο πετυχημένη έως τώρα Elite έκδοση είναι το LeBron X το οποίο και προτίμησε ο παίχτης των Miami Heat σε όλη τη διάρκεια των περσινών Play Offs αλλά και σε ορισμένους αγώνες της φετινής περιόδου. Το "πλούσιο" LeBron διατήρησε το σχεδιασμό και τη φιγούρα του βασικού μοντέλου έχοντας υποστεί βέβαια ορισμένες τροποποιήσεις. Κυριότερη και εμφανέστερη τροποποίηση όλων είναι η προσθήκη ανθρακονήματος (carbon fiber) εκατέρωθεν των πλευρών του αστραγάλου ώστε να υπάρχει καλύτερο "κράτημα" του ποδιού μέσα στο παπούτσι και αυτό μπορώ να σας το βεβαιώσω. Τα δύο ασύμμετρα κομμάτια carbon κυριολεκτικά "σφίγγουν" τη βάση του ποδιού σας σε σημείο που καταντάει κάπως ενοχλητικό. Από κει και πέρα χρησιμοποιείτε και πάλι fuse υλικό για τη κατασκευή του επάνω τμήματος ενώ ίδια παρέμεινε και η αντικραδασμική του τεχνολογία.
Το Elite LeBron X παρουσιάστηκε αρχικά στο κοινό σε τρεις έντονους χρωματισμούς, μπλε, πράσινο και πορτοκαλί, ενώ η λευκή έκδοση που φόρεσε ο King ήταν αυτή με την περισσότερη επιτυχία. Όσον αφορά την εικόνα του παπουτσιού, σίγουρα αυτή είναι γοητευτικότερη από τη βασική έκδοση όμως επ ουδενί δε δικαιολογείται η εξωφρενική αύξηση της τιμής του. Το εικονιζόμενο παπούτσι το βρήκα σε outlet κατάστημα και μόλις στο 25% της αρχικής του τιμής! Όχι και άσχημα αν και θα το ήθελα σε μισό με ένα νούμερο μεγαλύτερο σε μέγεθος. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε σε παλαιότερη ανάρτηση μου στη λίστα Συλλογή και θέμα Nike LeBron X.