27 Νοεμβρίου 2015

Air Jordan VIII (Aqua)

Το Air Jordan VIII μπορεί να μη συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διασημότερα μοντέλα της διαχρονικότερης signature σειράς μπασκετικών παπουτσιών, παρ' όλα αυτά όμως και οι τρεις og εκδόσεις του παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλείς. Μέσα στο γενικότερο φετινό χαμό που συμβαίνει με τις επανεκδόσεις παλαιότερων κλασικών μοντέλων, η Jordan Brand προγραμμάτισε για το 2015 τη κυκλοφορία του Air Jordan VIII στη πιθανότατα γνωστότερη της έκδοση, την "Aqua". Αυτή μαζί με τις Bugs και Playoff αποτελούν τη συλλογή των χρωματικών εκδόσεων που φόρεσε ο MJ κατά τη διάρκεια του τρίτου πρωταθλήματος των Chicago Bulls.
Ο παρουσιαζόμενος χρωματισμός κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 1993 και φορέθηκε μόνο από τον Αέρινο και για έναν μόνο αγώνα. Στο All Star Game που διεξήχθη εκείνη τη χρονιά στο Salt Lake City και την έδρα των Utah Jazz, ο Μιχαλάκης "έσκασε μύτη" φορώντας μια περίεργη μαύρη έκδοση με αρκετές δόσεις έντονου γαλάζιου. Για το παρατσούκλι του ευθύνεται η Nike καθώς στην ετικέτα του κουτιού υπήρχε καταχωρημένο το Aqua Tone ως ένα απ' τα επίσημα χρώματα που διέθετε το συγκεκριμένο παπούτσι. Για τη κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί durabuck για το κυρίως σώμα του παπουτσιού και κάτι σα nubuck (ή συνθετικό δέρμα) για το γκρι μέρος του. Τα γαλαζομώβ πλευρικά στηρίγματα και το γαλάζιο shank plate του είναι τα σημεία που κάνουν αυτή την έκδοση τόσο ξεχωριστή.
Το Air Jordan VIII "Aqua" εμφανίζεται για δεύτερη φορά μετά το 2007 και σχεδόν 22 χρόνια απ' τη πρώτη φορά επίσημη κυκλοφορία του. Απ' αυτές τις δύο επανακυκλοφορίες του, η φετινή παρουσία είναι αυτή που πλησιάζει περισσότερο την ορίτζιναλ έκδοση αν και υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές με κυριότερες το λοξό νούμερο "23" στο στραπ του (οριζόντιο στην og) και το γκρι χρώμα που πίσω μέρους (πιο σκούρο στην og). Όσοι επιθυμούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Air Jordan VIII μπορούν κλικάροντας στο παρακάτω σύνδεσμο να οδηγηθούν στο πρώτο άρθρο όπου γίνεται μια εκτενέστατη αναφορά για το σχετικό μοντέλο http://www.greeksneakcollector.blogspot.gr/2014/06/air-jordan-viii.html