4 Νοεμβρίου 2015

Testing Adidas D Rose 6 Boost

Το Adidas D Rose 6 Boost είναι αδιαμφισβήτητα το πιο πολυαναμενόμενο μπασκετικό παπούτσι για την νέα αγωνιστική χρονιά. Νομίζω η αναμονή για το νέο επίτευγμα της Adidas άγγιξε τα αντίστοιχα όρια που φτάνει η αναμονή για κάθε νέο μοντέλο της επίσημης σειράς Jordan. Το περυσινό πρώτο εγχείρημα ενσωμάτωσης πλήρης σόλας  Boost στη premium μπασκετική σειρά της Adidas ικανοποίησε ναι μεν τη πλειοψηφία των sneakerheads αλλά άφηνε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το νεότερο Adidas D Rose εμφανίζεται να διορθώνει μερικά απ' τα "κακώς κείμενα" του προκατόχου του, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στους τρεις βασικότερους διεκδικητές για τον άτυπο τίτλο του μπασκετικού της χρονιάς. Never Break Derrick!
Το Adidas κατά πως φαίνεται διατήρησε μόνο δύο τεχνολογικά στοιχεία του προηγουμένου D Rose για τη κατασκευή του νέου της μοντέλου και αυτά είναι η τεχνολογία Sprintweb και οι μικροκάψουλες Boost. Στις περισσότερες έως τώρα χρωματικές εκδόσεις αξιοποιείται η τεχνολογία Sprintweb για τη δόμηση του κελύφους του ενώ υπάρχει και η home βερσιόν όπου το mesh καλύπτει απ' άκρη σ' άκρη την ομολογουμένως "καθαρή" επιφάνειά του. Το δεύτερο κοινό τεχνολογικό γνώρισμα με το D Rose 5 είναι η αντικραδασμική τεχνολογία Boost που κάνει και εφέτος την εμφάνισή της όμως αυτή τη φορά έχει διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο αφού οι λευκές κάψουλες φαίνεται να είναι "ζωντανότερες" απ' ότι πριν. Σε αυτό πιθανότατα να βοήθησαν ο επανασχεδιασμός της τοποθέτησής τους (πλήρης σόλα Boost ή σε στοχευμένα σημεία παραμένει ακόμη άγνωστο) σε συνάρτηση με την ενσωμάτωση του πλαισίου Stableframe που αντικατέστησε το Sprintplate που χε πέρυσι αντικαταστήσει το πρωτόγονο πλέον Sprintframe. Το Stableframe εδώ και δύο χρόνια αποτελεί αναντικατάστατο συστατικό για την κατασκευή των τελευταίων δύο Crazy Light Boost και απορώ πως τόσο καιρό η premiun μπασκετική σειρά της Adidas το "αγνοούσε". Ενδιαφέρον τέχνασμα - όχι όμως εντελώς καινούργιο - αποτελεί το heel counter (Fitframe κατά την Adidas) με τους ελαστικούς ιμάντες που ξεκινούν από το μέσο του Stableframe και εκατέρωθεν των πλευρών του, τέμνονται κάτω ακριβώς από το λογότυπο του παίχτη και καταλήγουν τελικά να μετατρέπονται σε οπές για τα κορδόνια. Torsion system δεν ήταν δυνατόν να μην υπήρχε στο D Rose 6 με το πραγματικά τεράστιο X-Bar να διακρίνεται ευκρινώς κάτω από την εξ' ολοκλήρου ημιδιάφανη σόλα του που λίγο πολύ θυμίζει το περυσινό μοτίβο. Το Adidas D Rose 6 δε θα έλεγα ότι θέλγει με το παρουσιαστικό του όμως προς τα κάλλη τι είναι ο πόνος?? Η γερμανική εταιρεία φρόντισε με κάποιες μικρές πινελιές να "σουλουπώσει" τη σχεδόν χοντροκομμένη εικόνα του παπουτσιού κάνοντας κυρίως χρήση του λογοτύπου του Rose και τοποθετώντας το με τη μορφή μπιζού πάνω στο Fitframe ενώ το βρίσκει κανείς και στο μοτίβο της σόλας όπου έχει χαραχτεί με περίτεχνο τρόπο. Το παπούτσι σίγουρα θα αναδειχθεί εμφανισιακά περισσότερο όταν το δούμε "ντυμένο" με Primeknit αντί Sprintweb κάτι που φαντάζει αρκετά κοντινό.
Αν πέρυσι το Adidas D Rose 5 σας γοήτευσε πιστεύω ότι το φετινό μοντέλο του γκαρντ των Bulls θα σας κατενθουσιάσει! Απ' τις πρώτες κιόλας φωτογραφίες έδειχνε αρκετά "πειστικό" σα μπασκετικό και δικαιολογημένα τώρα κλέβει τη παράσταση μαζί με ακόμη ένα μοντέλο και όχι δεν πρόκειται για το LeBron XIII! Για όλους εκείνους που είναι "τυφλά πιστοί" σε συγκεκριμένες μάρκες αλλά και για όσους έχουν βάλει στο wishlist εδώ και καιρό το D Rose 6, θα σας πρότεινα να δώσετε τη δέουσα προσοχή στο παρακάτω βίντεο ανάλυσης επιδόσεων του παπουτσιού. Ο ειδικός ξέρει καλύτερα!