13 Μαΐου 2023

Sweet 16 for KD!! (Unofficial photos)

Κι αυτή η post-season έληξε πρόωρα κι άδοξα για τον Kevin Durant όμως στα όσα ματς πρόλαβε να συμμετάσχει φόρεσε τα ολοκαίνουργια Nike KD του, το 16ο στη σειρά γεγονός όχι και τόσο σύνηθες για μια signature συλλογή. Πριν ένα μήνα περίπου είχα δημοσιεύσει τις πρώτες φωτογραφίες του αλλά τώρα ήρθε η ώρα για μια πιο στενή γνωριμία μαζί του.
Το επερχόμενο Nike KD 16 δείχνει πως θα είναι μια αναθεωρημένη εκδοχή του KD 15, του αρτιότερου ίσως μοντέλου της επίσημης συλλογής του "Slim Reaper"! Έχουμε ξανά ένα μετρίου αναστήματος πλαίσιο με mesh υλικό ως βάση και ενισχυμένο περιμετρικά με συνθετικό nubuck και φυσικά πλευρικές TPU μπαριέρες σε μια παρόμοια συνταγή με του KD 15. Η ενδιάμεση σόλα του είναι λίγο παχύτερη σε σύγκριση με πέρυσι με το ακριβές tooling να παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστο. Πολύ μα πολύ ξεχωριστό είναι το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας με τους αμέτρητους κύκλους που περιέχουν μικρά και μεγάλα γρανάζια και άλλα στοιχεία και πέρα της πλάκας θυμίζει του κύκλους που σχηματίζει ο Doctor Strange! Το σχέδιο του 16αριού δεν είναι κάτι το εκπληκτικό ή που σπάνια βλέπουμε αν και παραπέμπει στο αειθαλές Nike Air Penny 2! Ως γνωστόν η συλλογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα διατηρεί για δύο χρονιές τη κοψιά ενός μοντέλου (KD 9 με KD 10, KD 12 με KD 13) προτού προβεί σε κάποια ριζική ανανέωση των γραμμών της.  
Το NIke KD 16 θα κυκλοφορήσει ίσως και μέσα στο καλοκαίρι με την αρχική του τιμή να φτάνει τα 150 δολάρια αλλά για το τελευταίο δε σας το πολυεγγυώμαι.