10 Μαΐου 2023

Stewie gos a sequel! (official photos)

Οι γυναικείες signature μπασκετικές συλλογές έχουν μπει για τα καλά στη κατηγορία και όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον θα διεκδικήσουν ένα τίμιο μερίδιο της αγοράς στο εγγύς μέλλον. Προς αυτή τη κατεύθυνση προσανατολίζεται η Puma που μόλις ψες έκανε τα διαδικτυακά αποκαλυπτήρια του Stewie 2, το δεύτερου μοντέλου της προσωπικής συλλογής της Breanna Stewart.
Το Puma Stewie 2 έχει το ίδιο σουλούπι και στυλ με το πρώτο μοντέλο της συλλογής κάτι απόλυτα φυσιολογικό κι αναμενόμενο αν θέλετε τη γνώμη μου. Ένα πιο στυλιζαρισμένο meshάτο πλαίσιο με μπόλικες fuse ενισχύσεις που στον κατακόκκινο χρωματισμό παραπέμπει ολίγον τι στο Puma MB.02. Το tooling της ενδιάμεσης σόλας δεν έχει αλλάξει δραματικά οπότε ξανάχουμε μια EVA midsole με Nitro foam εγκατεστημένο σα σφήνα στο τακούνι περίπου όπως συνέβη με το Clyde All Pro. Ως προς το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας έχουμε λίγο-πολύ το ίδιο μοτίβο αλλά με σχισμές στη φτέρνα ώστε να "ανασαίνει" το Nitro. Για το μοναδικό πράγμα που έχω μια μικροένσταση είναι το TPU στη φτέρνα, μοιάζει κάπως παράταιρο μολονότι μου αρέσουν τα σχέδια που περιέχει. Σχεδιαστικά το Stewie 2 μου είναι πολύ συμπαθητικό όχι βέβαια όσο το πρώτο αλλά σε αυτό ίσως να φταίει η κατακόκκινη έκδοση που "εμποδίζει" να αναδειχθούν στοιχεία της σιλουέτας του. 
Το Puma Stewie θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην αμερικανική αγορά και θα κοστίζει 125 δολάρια, ένα τάλιρο δηλαδή ακριβότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Λογικά στα ίδια περίπου λεφτά θα κοστίζει όταν θα πιάσει Ευρώπη μεριά κι εύχομαι να το δούμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα.