17 Νοεμβρίου 2022

Puma MB.02 (Supernova)

Τη περασμένη αγωνιστική περίοδο είχαμε την ίδρυση δύο νέων signature συλλογών για χάρη των Trae Young και Lamelo Ball με εκείνη που ναι "αφιερωμένη" στο γκαρντ των Charlotte Hornets να κάνει πραγματικό πάταγο! Κάτι παραπάνω από ονειρικό ντεμπούτο για την πρώτη μπασκετική signature συλλογή της Puma έπειτα από μια 20ετία και τη σειρά του Vince Carter που δε μακροημέρευσε. Το Puma MB.01 έγινε ανάρπαστο σε όποιο χρωματισμό κι αν κυκλοφόρησε ακόμη και στη low-top μορφή του κάτι που σήμανε αυτομάτως την εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία του sequel. Ο υπερταλαντούχος Jeremy Sallee ανέλαβε τη θέση του σχεδιαστή διαδεχόμενος τον Jacob Garcia και κόντρα στη τακτική που θέλει την ομάδα που νικάει να μην αλλάζει. Το Puma MB.02 έχει ήδη δοκιμαστεί και φορεθεί από τον Lamelo στους λιγοστούς pre-season αγώνες που συμμετείχε προτού δηλωθεί στη λίστα των IR απ' όπου και βγήκε προ ολίγων ημερών. Το δεύτερο Lamelo ανακοινώθηκε επισήμως στα μέσα Οκτωβρίου σε έναν κλιμακωτό πορτοκαλί χρώμα που εκ του σύνεγγυς είναι ομορφότερο απ' όσο δείχνει στις φωτογραφίες.
Για τη τελική δημιουργία του Puma MB.02 αξιοποιήθηκαν πολλά απ' τα υλικά κατασκευής του πρώτου MB κάτι απόλυτα φυσιολογικό κι αναμενόμενο. Το υψηλής ποιότητας engineered mesh αποτελεί το βασικό συστατικό δόμησης του πλαισίου συνεπικουρούμενο με μπόλικη δοσολογία fuse επικαλύψεων κυρίως στο toe-cap ενώ σε κατά τόπους σημεία του ενισχύεται υπογείως με foam. Διπλού τύπου mesh επιλέχθηκε για τη γλώσσα με την πυκνότερη πλέξη να τοποθετείται ψηλότερα για προφανείς λόγους. Πρόσθετο στοιχείο σε σχέση με πέρυσι το μεσαίου μεγέθους εξωτερικό heel counter από "παραδοσιακό" TPU υλικό με γομοειδή-στιλπνή αφή. Η ενδιάμεση σόλα του MB.02 είναι παραπλήσια σε πάχος με πριν αλλά το σετάρισμά της είναι κατιτίς αναβαθμισμένο. Και φέτος έχουμε μια midsole από injected EVA υλικό χωρίς κανενός είδους περιορισμό περιμετρικά όπου εντός της περιέχονται δύο τετράγωνα top-loaded pack σε φτέρνα κι έμπροσθεν μέρος προερχόμενα από Nitro foam. Η εξωτερική του σόλα είναι μονοκόμματη και με ευφάνταστη χάραξη που συνίσταται ουσιαστικά από herringbone εκτελεσμένο με τρεις διαφορετικούς τρόπους.
Το Puma MB.02 αν και προέρχεται από διαφορετική σχεδιαστική πένα, εντούτοις μοιάζει σε κοψιά με το πρωτότοκο μοντέλο της συλλογής. Πηγή έμπνευσης για τον Jeremy Sallee αποτέλεσε ένα ακόμη τατουάζ του Lamelo Ball όπως άλλωστε συνέβη και με το MB.01 μόνο που τούτη τη φορά έχει "κατακλύσει" κάθε πιθανή κι απίθανη κάθε πτυχή του μοντέλου. Τα φτερά που διακοσμούν και τις δύο πλευρές του παπουτσιού χάρη στις fuse στρώσεις, έχουν προέλθει απ' το επίσημο λογότυπο του Melo το οποίο με τη σειρά του έχει ως "τόπο προέλευσης" το πελώριο τατουάζ που έχει χτυπήσει ο αθλητής στο στέρνο του πολύ καιρό πριν εισέλθει στο μαγικό κόσμο του NBA. Τα ξεχωριστά μότο-φράσεις "1 Of 1" και "Rare" δε γινόταν να λείπουν μόνο που τώρα έχουν εισέλθει με δεξιοτεχνικό τρόπο στη σιλουέτα μέσω των φτερών που καλύπτουν τις εσωτερικές πλευρές του ζευγαριού. Το λογότυπο του Melo πέρα από την κορυφή της γλώσσας το εντοπίζουμε και στο heel counter παρέα με το αρτικόλεξο "M.E.L.O." που προϋπήρχε στο σημείο αλλά τώρα έχει εμφανέστατα μικρότερο μέγεθος. Το Formstrip σήμα δε γινόταν να απουσιάζει μόνο αλλά έχει ενσωματωθεί τόσο σχηματικά όσο και χρωματικά στα φτερά που καλύπτουν τις εξωτερικές πλευρές.
Οι πρώτες ανεπίσημες εικόνες του Puma MB.02 εμφανίστηκαν περί τις αρχές του τρέχοντος έτους αλλά στα μέσα Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε το επίσημο ψηφιακό ανακοινωθέν όπου και περιλάμβανε τον πρώτο χρωματισμό που θα κυκλοφορούσε. Ένα βαθμιδωτό πορτοκαλί χρώμα προτιμήθηκε ώστε να μπορεί να ταυτιστεί καλύτερα με το παρατσούκλι "Supernova" που του αποδόθηκε αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Melo είναι από άλλο πλανήτη! Στα πορτοκαλί είναι "ντυμένο" και το κουτί μέσα στο οποίο πωλείται και μάλιστα όπως και πέρυσι το χουν περιποιηθεί ιδιαιτέρως αφού κι αυτό ακολουθεί τη θεματική ενότητα του μοντέλου! Θεωρώ κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το Puma MB.02 θα εμφανιστεί κι επί της ουσίας θα κυκλοφορήσει σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς ενώ λίγο πριν εκπνεύσει η αγωνιστική περίοδος αναμένεται να παρουσιαστεί και στη low-top εκδοχή του.