31 Μαΐου 2023

Testing Adidas Dame EXTPLY 2.0

Ο δαιμόνιος Δαμιανός των Blazers διανύει πολύ πιθανό το τελευταίο του καλοκαίρι όντας μέλος της ομάδας του Portland καθώς οι φήμες για επικείμενη μετακίνησή του όλο και πληθαίνουν. Στους μόλις 58 αγώνες που συμμετείχε αυτή τη σεζόν τα sneakerικά του γούστα κινιόντουσαν μεταξύ Adidas Dame 8 και Dame EXTPLY 2 με το δεύτερο μοντέλο να αποτελεί επί της ουσίας την οικονομικότερη εκδοχή του πρώτου. Και αφού είμαστε κοντά στο καλοκαιράκι τι καλύτερο από μπασκετάκι σε ανοιχτά γηπέδακια φορώντας ένα μπασκετικό που δε θα τα "φτύσει" γρήγορα!
Κατασκευαστικά το Adidas Dame EXTPLY 2.0 (για άλλους Dame Certified) βαδίζει στα χνάρια του προγόνου του αλλά με διαφορετική αναλογία υλικών. Το άνωθεν κομμάτι του συνίσταται κυρίως από κλασικού τύπου mesh έχοντας σε κατά τόπους σημεία του textile ή συνθετικό δέρμα τόσο για λόγους υποστήριξης αλλά και για προστασία. Η ενδιάμεση σόλα του EXTPLY δεν είναι από διπλού τύπου Bounce Pro όπως είχαμε στο Dame 8 αλλά από κλασικό Bounce foam που αποδεδειγμένα είναι budget-friedly και συνάμα αρκετά αξιόπιστο. Σχετικά με το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας δεν έχουμε κάτι το καινοτόμο αφού προτιμήθηκε το συνηθισμένο herringbone με κυματοειδές ύφος. Παρά το γεγονός πως το Dame EXTPLY 2.0 ανήκει στη δεύτερη τη τάξη συλλογή του Δαμιανού, έχει διακοσμηθεί αρκετά με τα "Three Stripes" να ξεχωρίζουν στο πίσω μέρος ενώ εντοπίζουμε αρκετές αναφορές του "D.O.L.L.A." μιας και το παπουτσάκι ανήκει (και) σε καλλιτέχνη του πενταγράμμου!
Με το καλοκαιράκι να βρίσκεται προ των πυλών, το Adidas Dame EXTPLY 2.0 αποτελεί μια τιμιότατη λύση για τις εξορμήσεις σας στα ανοιχτά courts. Για το λόγου το αληθές, παρόμοια άποψη έχουν και γνωστοί youtubers που τέσταραν κι αξιολόγησαν το μοντέλο και σας συνιστώ να τα παρακολουθήσετε ώστε να έχετε μια σφαιρικότερη εικόνα γι' αυτό σε περίπτωση που κινηθείτε για την απόκτησή του.