14 Μαρτίου 2023

Adidas Harden Vol. 7 (Luxury Red)

Η Adidas μετά την αναπόφευκτη αγωνιστική καθίζηση του Derrick Rose, έχει χρίσει έστω και άτυπα τον James Harden ως το κεντρικό διαφημιζόμενο πρόσωπο στη κατηγορία των μπασκετικών της προϊόντων κι ας είναι ο Dame παλαιότερος στη φίρμα. Τα πρώτα τέσσερα μοντέλα της signature συλλογής του Μούσια ήταν εξαιρετικά σαν κατασκευές και ανταγωνίζονταν στα ίσα μοντέλα από μακροβιότερες συλλογές κάτι που άλλαξε άρδην με τη κυκλοφορία του στριφνού Harden Vol. 5 που κι ο ίδιος ο παίχτης απέφευγε να φορέσει καταφεύγοντας σε προηγούμενα παπούτσια του. Η κανονικότητα επανήλθε στη συλλογή με την εμφάνιση του έκτου Harden με το οποίο πορεύτηκε ο Μούσιας μέχρι και πριν λίγους μήνες. Αρχές Αυγούστου, πολύ πριν την εκκίνηση της pre-season ο παίχτης των 76ers πρόβαρε ένα ζευγάρι παπουτσιών που περισσότερο παρέπεμπαν σε μοδάτα Yeezys παρά σε Three Stripes μπασκετικά. Τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για τα φαντεζί κι άκρως Frobe-ίσια Adidas Harden Vol. 7 με τα οποία ο γκαρντ της Philly αγωνίζεται απ' την αρχή της φετινής σεζόν, της πρώτης του "γεμάτης" regular στο πλάι του Joel Embiid με τη φιλοδοξία να φτάσουν επιτέλους στο πολυπόθητο δαχτυλίδι πρωταθλητή.
Το Adidas Harden Vol. 7 πέραν της ασυνήθιστης εμφάνισής του για μπασκετικό περιέχει μεγάλη ποικιλία από υλικά κατασκευής αλλά και τεχνολογίες που συνδυάζονται με πρωτότυπο τρόπο. Ως βάση έχουμε ένα ελαστικό καλτσοειδές υπόστρωμα που περιβάλλεται από τρία διαφορετικά μεταξύ τους υλικά όπως τα nylon-mesh οβάλ και ισομεγέθη πλευρικά τμήματα, το συνθετικό ημι-ανεξάρτητο toe-cap που ποικίλει ως προς την εξωτερική του υφή και τέλος ένας τύπος nubuck που καλύπτει το κομμάτι που "αγκαλιάζει" τη φτέρνα του μοντέλου. Ακολουθεί η ενδιάμεση σόλα που χει δομηθεί από δύο foam, LightStrike για τα 2/3 της έκτασης του πέλματος και μικροκάψουλες Boost για την περιοχή της φτέρνας με μια ελαστική TPU μπαριέρα να τις συγκρατεί αφήνοντας κάποια ακάλυπτα σημεία ώστε να εκτονώνονται. Συνδετικός κρίκος των δύο foam είναι η αντιστρεπτική πλάκα στο γνώριμο σχήμα "X" μια προσφιλής επιλογή της Adidas Hoops. Τέλος, έχουμε μια επίπεδη σόλα με δύο ανεξάρτητα radial μοτίβα χάραξης αλλά στο μπροστινό μέρος περιέχονται δύο οβάλ σχήματα με herringbone μοτίβο.
Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το Adidas Harden Vol. 7 λέγεται Jalal Enayah κι έχει πολυετή εμπειρία σε μπασκετικά με σημαντικότερες επιτυχίες του τα Why Not Zer0.2 και Zer0.3! Δε κρύβω πως το Harden Vol. 7 με ενθουσίασε απ' τη πρώτη στιγμή που είδα φωτογραφίες του αφού σχεδιαστικά είναι κάτι out of the box μολονότι μου θυμίζει έντονα το ακυκλοφόρητο Adidas The Kobe 3. Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό του υπήρξαν τα φουσκωτά μπουφάν που έκαναν θραύση κυρίως στα τέλη των 90s αλλά έχουν επανέλθει δριμύτερα στη μόδα (τρέμε Κουδουνάρη)! Τα δύο πλαϊνά κομμάτια κοπιάρουν τα puffy μπουφάν και αν παρατηρήσουμε προσεκτικά την αεροδυναμική σιλουέτα του παπουτσιού διακρίνουμε στοιχεία κι από άλλα ///. Το ανεξάρτητο toe-cap έχει κάτι από Harden Vol.1 ενώ η τοποθέτηση των Three Stripes στο πλαστικό που περιβάλει τη φτέρνα έχει άρωμα απ' τα D Rose 3 και D Rose 4. Οι παρατηρητικότεροι πιθανόν να έχετε προσέξει πως σε κάποιες βερσιόν του τα Three Stripes είναι μακρύτερα αφού εκτείνονται μερικά εκατοστά πάνω απ' το TPU. Πάντως για signature είναι εξαιρετικά σπάνιο το logo του αθλητή να έχει ισχύ παρουσία που μάλιστα διακρίνεται πολύ δύσκολα στο λεπτεπίλεπτο heel tab που στέκεται ολομόναχο πάνω στο κολάρο.
Tα επίσημα αποκαλυπτήρια του Adidas Harden Vol. 7 πραγματοποιήθηκαν στη Utah κατά τη διάρκεια του All Star Game καθώς υπήρχε η φιλοδοξία πως ο James Harden θα συμμετείχε για 10η συνεχόμενη φορά στο καθιερωμένο πανηγυράκι αλλά δεν ήταν στις τελικές επιλογές. Το νέο Harden παρουσιάστηκε έστω και καθυστερημένα σε πληθώρα χρωμάτων μαζί με τα Dame 8 EXTPLY, IIInfinity και D.O.N. Issue #5 με τη κατακόκκινη έκδοση "Luxury Red" που βλέπετε να είναι κι αυτή που προτιμήθηκε στο επίσημο ηλεκτρονικό ανακοινωθέν. Στη χριστουγεννιάτικη αναμέτρηση μεταξύ 76ers και Knicks στο Madison Square Garden ο "Μούσιας" αγωνίστηκε φορώντας την "Luxury Red" έκδοση την οποία προτίμησε και σε μετέπειτα αγώνες της ομάδας του. Το Harden Vol. 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε αρκετούς χρωματισμούς σαν την κίτρινη "Crew Yellow", την ασημί "Silver Metallic" αλλά και σε κάποιες PEs.