10 Μαρτίου 2023

Strength through Unity 3! (official photos)

Πριν περίπου ένα μήνα σας είχα αποκαλύψει τις πρώτες ανεπίσημες εικόνες του πολλά υποσχόμενου Nike Cosmic Unity 3 και πριν από λίγες ώρες παρουσιάστηκαν οι πρώτες επίσημες και πεντακάθαρες εικόνες του. Προφανώς στην Nike έχουν πάρει προ πολλού την απόφαση να διαθέτουν μετά από αρκετό διάστημα μια μη-signature συλλογή που μάλιστα θα χει και οικολογική συνείδηση.
Απ' όσο αντιλαμβάνομαι το άνωθεν μέρος του Nike Cosmic Unity 3 είναι από διαφόρων τύπων knit με πυκνότερη πλέξη περιμετρικά της βάσης του κι αραιότερη όσο πάμε ψηλότερα ενώ στο κολάρο φαίνεται πως διαθέτει ένα ελαστικού τύπου knit, not bad. Όσον αφορά την ενδιάμεση σόλα τελικώς διαψεύστηκα κατά το ήμισυ της προγενέστερης μαντεψιάς μου αφού το foam της θα είναι εν τέλει από Crater με υπολείμματα από Grid rubber σύμφωνα με έγκυρα αμερικάνικα sites. Zoom Air θα υπάρχει και πάλι με τη μορφή μεγάλου Zoom strobel (εδώ έπεσα μέσα) οπότε επί της ουσίας έχουμε συνολικά το tooling του πρώτου Cosmic Unity! Στις επισυναπτόμενες εικόνες βλέπουμε για πρώτη φορά το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας που διαθέτει δύο βασικές επιφάνειες πρόσφυσης με στοιβάδες ας πούμε κύκλων. Σα σχέδιο όπως έχω δηλώσει το Cosmic Unity 3 μου θυμίζει πολύ έντονα το Air Max 97 με το σεμεδάκι στο πλαίσιο να με ξενίζει αρκετά καθώς "κλέβει" απ' την φιγούρα του παπουτσιού.
Το Nike Cosmic Unity 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει του προσεχείς μήνες σε αρκετούς χρωματισμούς με τη τιμή του να ορίζεται στα 160 δολάρια, άουτς!