9 Απριλίου 2013

Adidas Rose 3 (Home Colourway)

Η πιο πρόσφατη από τις σειρές μπασκετικών παπουτσιών είναι εκείνη του Derrick Rose η οποία και πλέον έχει καινούργιο μοντέλο, το Adidas Rose 3. Τα δύο πρώτα σχέδια με την υπογραφή του Rose γνώρισαν μεγάλη επιτυχία όπως και οι ενδιάμεσες εκδόσεις τους (1.5 και 2.5). Το νέο μοντέλο προσωπικά το θεωρώ και το πιο επιτυχημένο αν και δε πρόκειται απ' ότι φαίνεται να δούμε τον αθλητή να το φορά με την φανέλα των Chicago Bulls (τουλάχιστον για τη φετινή αγωνιστική σεζόν).
Τεχνολογικά διαθέτει όλες τις πατέντες της Adidas που αφορούν τον τομέα του μπάσκετ. Το SprintFrame είναι λιγάκι μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του, ενώ το SprintWeb του είναι επανασχεδιασμένο και πιο λειτουργικό. Η εξωτερική σόλα επιτέλους άλλαξε και έγινε πιο "σκληρή", οπότε κατάλληλη και για τα εξωτερικά γηπεδάκια μπάσκετ. Τα κόκκινα μαξιλαράκια του Rose 2.5 έχουν ας πούμε "εξομαλυνθεί" και δεν εμφανίζονται σα ξεχωριστό μέρος του παπουτσιού. Επίσης, διαθέτει και την τεχνολογία micoach για όσους επιθυμούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις τους.
Στο νέο Rose 3 κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του το επίσημο πια λογότυπο του παίχτη με την Adidas. Βασική ιδέα σχεδιασμού του είναι το τριαντάφυλλο (Rose). Τα τρία πέταλα συμβολίζουν τους ανθρώπους που έχουν σημαδέψει τη ζωή του (τα τρία αδέρφια του), στο μέσο ακριβώς υπάρχει το κεφαλαίο γράμμα του μικρού του ονόματος (Derrick), προσαρμοσμένο κατάλληλα ώστε να σχηματίζεται το νούμερο της φανέλας του στο κέντρο ακριβώς του γράμματος (το νούμερο επίσης παραπέμπει στη μητέρα του). Σχεδιαστικά όσο αφορά το παπούτσι, οι τρεις γραμμές της Adidas που βρίσκονται στην εξωτερική σόλα ξεκινούν από το μπροστινό τμήμα και καταλήγουν στο heel cup του SprintFrame συμβολίζοντας με αυτό το τρόπο την ολοκληροτικότητα του παιχνιδιού του παίχτη και στα δύο μέρη του παρκέ (άμυνα και επίθεση). Επίσης, με αυτό το σχέδιο θέλουν οι άνθρωποι της Adidas να προβάλουν το προϊόν τους όταν ο αθλητής τους αφήνει πίσω του καθώς τους ξεπερνά.
Οι κύριες εκδόσεις που έκαναν ντεμπούτο είναι δύο, η μαύρη-κόκκινη (για τους εκτός έδρας αγώνες των Bulls) και η γκρι-μαύρη (για τους εντός έδρας αγώνες). Στο μεν πρώτο συνδυασμό το κυρίαρχο υλικό είναι το δέρμα ενώ στη γκρι είναι το κάπως περίεργο nubuck. Κατά τη διάρκεια του 2013 έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές εκδόσεις με χρώματα όπως μωβ (Nighmare), πράσινο (Electricity), κόκκινο (Brenda), μαύρο-γκρι (Alternate away) κ.ά. Εγώ αγόρασα την γκρι έκδοση η οποία ήταν μέσα σε premiun μαύρο κουτί και στο ένα παπούτσι ήταν κρεμασμένο ένα μαύρο key tab με το νέο λογότυπο του Rose (υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις).
Στην Ελλάδα σίγουρα έχω εντοπίσει τους δύο βασικούς συνδυασμούς χρωμάτων και προσφάτως την εντυπωσιακή μωβ έκδοση. Το βασικότερο μείον του είναι η υψηλή τιμή που αρχικώς διατέθηκε, αλλά πλέον μπορεί κάποιος να τα βρει σε αρκετά χαμηλότερη αξία σε outlet καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου