18 Απριλίου 2013

Air Jordan Q Flight (Orion Blue Edition)

Για την Jordan Brand η σεζόν 2011 ίσως και να αποτελεί την καλύτερή της περίοδο εδώ και αρκετά χρόνια από απόψεως σχεδίων των μοντέλων της. Έχοντας σχεδιάσει το μινιμαλιστικό Jordan 2011 με τις εναλλασσόμενες εσωτερικές σόλες αποφάσισε να προσφέρει κάποιες φθηνότερες εκδόσεις με βάση το συγκεκριμένο μοντέλο. Έτσι λοιπόν δημιούργησε και παρουσίασε τα Jordan A Flight για βαρύτερα κορμιά και τα Jordan Q Flight για παίχτες ελαφρύτερους. Εγώ "τίμησα" τα Q Flight και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκα.
Τα Q ουσιαστικά οφείλουν το μεγαλύτερο μέρος τους στα Jordan 2011. Διατηρήθηκε η εξωτερική σόλα και η χάραξη της όπως και το inner bootie και "χρησιμοποίησε" τη μία εκ των δύο εσωτερικών σολών των Jordan 2011, την be quick έκδοση με ενσωματωμένη την Zoom Air τεχνολογία. Επίσης προστέθηκε περισσότερο fuse και δημιουργήθηκαν μεγαλύτερες οπές για την καλύτερη αναπνοή του, ενώ περιορίστηκε το λουστρίνι που υπήρχε περιμετρικά (μόνο στο πίσω μέρος και λίγο στη "μύτη"). Εν ολίγοις αποτελεί όπως είπαμε μια φθηνότερη αλλά αποτελεσματική έκδοση του μοντέλου Jordan 2011.
Σχεδιαστικά ωραίες λεπτομέρειες αποτελούν οι χρωματικοί συνδυασμοί που αξιοποιούνται επιτυχώς και το μεγενθυμένο Jumpman λογότυπο. Οι συνδυασμοί χρωμάτων που εμφανίστηκαν αρχικά είχαν ως βάση το μαύρο χρώμα το οποίο συνδυαζόταν είτε με μαύρο, είτε με γαλάζιο, κίτρινο ή  μωβ. Υπήρξαν βέβαια αργότερα και λευκές εκδόσεις με δευτερεύων χρώμα το μαύρο ή το μπλε. Ο συνδυασμός όπως βλέπετε που με κέντρισε περισσότερο ήταν αυτός του μαύρου με το γαλάζιο.