27 Απριλίου 2013

Nike Hyperize

Η Nike μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το Hyperdunk το 2008 αποφάσισε να διατηρήσει τον ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία και να δημιουργήσει ένα νέο παπούτσι που από πολλούς θεωρήθηκε ως η συνέχεια της σειράς Hyperdunk.
Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με τις γνωστές τεχνολογίες Flywire και Zoom Air. Τα "καλώδια" που χρησιμοποιούνται ξανά σε μπασκετικό παπούτσι της Nike (το σχέδιο θυμίζει αρκετά τα Nike LeBron VII PS) βοηθούν στη δραστική μείωση του βάρους τους, κάτι το οποίο φαίνεται απλά κρατώντας τα στο χέρι σας. Το μικρό του βάρος όμως δε θυσιάζει την ασφάλεια του ποδιού μιας και η "στενή" γραμμή του το κάνει αρκετά ασφαλές. Το Zoom Air είναι τοποθετημένο στο σύνηθες μέρος για Nike (φτέρνα) το οποίο λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά σε συνδυασμό με το μικρό heel cup.
Από εκεί και πέρα οι σχεδιαστικές ομοιότητες με το Hyperdunk είναι αρκετές, παρόμοια εξωτερική σόλα (ίσως με λίγο μεγαλύτερο carbon plate), ίδια διάτρητη γλώσσα και ελάχιστα μεγαλύτερες οπές εκατέρωθεν του αστραγάλου. Στο τελευταίο προαναφερθέν σημείο βρίσκεται και το μεγαλύτερο μείον του παπουτσιού μιας και δε προσφέρει καμία απολύτως προφύλαξη στους αστραγάλους, οι οποίοι είναι "εκτεθειμένοι" στο πλαστικό του Flywire!
Οι χρωματικοί συνδυασμοί με τους οποίους εμφανίστηκε το μοντέλο είναι κυριολεκτικά αμέτρητοι. Εγώ τότε επέλεξα το κλασικό συνδυασμό του μαύρου-κόκκινου-λευκού μιας και είναι ο αγαπημένος μου. Οι υπόλοιποι χρωματικοί συνδυασμοί που εμφανίστηκε και που πρόχειρα μπορώ να θυμηθώ είναι λευκό-μαύρο, λευκό-χρυσό λευκό-μπλε-μαύρο και χιλιάδες άλλοι.