10 Απριλίου 2013

Air Jordan Melo M8

Όταν η Jordan Brand αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική της στο μάρκετινγκ θεώρησε καταλληλότερη κίνηση να προωθήσει τα προϊόντα της προβάλλοντας τα τότε σημαντικότερα ονόματά της, Dwyane Wade, Chris Paul και Carmelo Anthony. Έτσι η Jordan, για την αγωνιστική σεζόν 2011-2012 σχεδίασε τρία ξεχωριστά μοντέλα (Fly Wade II, CP3.V και Melo M8 αντίστοιχα) τα οποία ήταν κατάλληλα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του καθενός. Το μόνο μοντέλο που με "κέρδισε" με τη πρώτη ματιά ήταν αυτό που προοριζόταν να φορέσει ο Carmelo Anthony. Αισίως η σειρά Jordan Melo έφτασε στο όγδοο μοντέλο το οποίο θεωρείτε κατά πολλούς και το πιο επιτυχημένο έως τώρα. Το M8 είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς το οποίο φορά ο αθλητής με τη φανέλα της νέας του ομάδας, τους New York Knicks.
Η τεχνολογία που διαθέτει είναι λίγο πολύ η αναμενόμενη για μοντέλο της Nike. Εμφανής αερόσολα στο πίσω μέρος (φτέρνα) η οποία συνδυάζεται άψογα με (εμφανή) θύλακα Zoom Air στο εμπρόσθιο τμήμα. Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών αν δε κάνω κάποιο σοβαρό λάθος παρουσιάζεται για πρώτη φορά τόσο σε μοντέλο της Jordan όσο και της Nike γενικότερα. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό! Βασικότερα υλικά κατασκευής είναι δέρμα και λουστρίνι με το τελευταίο να καλύπτει περιμετρικά το μεγαλύτερο μέρος του άνωθεν τμήματος. Επίσης, διαθέτει σε ορισμένα σημεία Flywire τεχνολογία, η οποία και μειώνει μόνο λίγο το σχετικά βαρύ μοντέλο. Εκτός του βάρους του, επιπλέον μείον ίσως να αποτελεί η παντελής έλλειψη οπών αερισμού.
Σχεδιαστικά, η Jordan κατάφερε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό μοντέλο στο οποίο "δένονται" όλες οι τεχνολογίες σε σωστή αναλογία. Η εμφάνισή του είναι ελκυστικότατη και πιστεύω πως θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει το βασικό μοντέλο της σειράς Jordan. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του διαφέρει από κείνη των προκατόχων του, αφού αποφεύχθηκαν οι "χοντροκομμένες" γραμμές του παρελθόντος με εξαίρεση ίσως την έκδοση Melo M7 Advance που ήταν εντυπωσιακά ποιοτική έκδοση.
Το Melo M8 έκανε ντεμπούτο σε δύο χρωματισμούς μαύρο-μπλε (για τους εντός έδρας αγώνες των Knicks) και άσπρο-μαύρο (για του εκτός έδρας αγώνες). Ακολούθησαν και άλλοι χρωματισμοί ενώ αργότερα εμφανίστηκε η έκδοση Advance η οποία παρουσιάζει ορισμένες μικροβελτιώσεις του M8 κυρίως όσο αφορά την αναπνευσιμότητά του. Αν και ομολογώ πως έτυχε να προβάρω το πράσινο χρωματισμό (Χριστουγεννιάτικη έκδοση), εντούτοις δίστασα γιατί με κέρδισε τότε ένα άλλο μοντέλο της Nike. Φάνηκα όμως αρκετά τυχερός και πέτυχα τον βασικό άσπρο-μαύρο συνδυασμό σε κατάστημα outlet της Nike σε πάρα πολύ καλή τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου