19 Απριλίου 2013

Τα 10 κορυφαία Air Jordan παπούτσια

Η σειρά Air Jordan ίσως και να αποτελεί την κορυφαία σειρά αθλητικών παπουτσιών που υπήρξε ποτέ με την υπογραφή ενός αθλητή. Όταν η Nike αποφάσισε στα μέσα της δεκαετίας του '80 να δημιουργήσει μια σειρά παπουτσιών με το όνομα του νέου τότε αλλά φέρελπι αθλητή, Michael Jordan, σίγουρα δε θα περίμενε αυτή τη τεράστια επιτυχία. O Jordan είχε φορέσει στα κολεγιακά του χρόνια παπούτσια της Converse αλλά και της Adidas όμως υπέγραψε συμβόλαιο με την "μικρή" τότε Nike.
Αν και ο Michael αποσύρθηκε πριν από δέκα χρόνια περίπου, τα Air Jordan που φόρεσε συνεχίζουν ακόμη και σήμερα και μετά τις τόσο επανακυκλοφορίες τους, να αποτελούν "αναγκαία" επιλογή (must have) για όποιον ασχολείται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Επισήμως, η σειρά ολοκληρώθηκε το 2008 με 23ο μοντέλο όμως κάθε χρόνο αναμένεται από χιλιάδες κόσμου το επόμενο παπούτσι της σειράς και φέτος φτάσαμε αισίως στο 28ο παπούτσι Air Jordan.
Αποφάσισα λοιπόν, ως κάτοχος αρκετών μοντέλων Air Jordan να δημιουργήσω μια λίστα με τα δέκα κορυφαία μοντέλα της σειράς. Να διευκρινίσω ότι η λίστα μου δεν περιέχει Jordan πέραν του 23ου μοντέλου μιας και εγώ θεωρώ πως όντως η επίσημη σειρά τελείωσε σε εκείνο το παπούτσι. Τα μοντέλα που θα δείτε παρακάτω τα επέλεξα στον συγκεκριμένο χρωματισμό που τα προτιμώ (αν και μερικά από αυτά δε τα έχω)!

1. Air Jordan XI (11)

2. Air Jordan XIII (13)
 
3. Air Jordan XII (12)
 
4. Air Jordan III (3)
 
5. Air Jordan VII (7)
 
6. Air Jordan XVIII (18)
 
7. Air Jordan XXIII (23)

8. Air Jordan VI (6)

9. Air Jordan X (10)

10. Air Jordan I (1)