2 Απριλίου 2013

Adidas adiZero Rose 2.5 (Home Colourway)

Η νεότερη σειρά παπουτσιών με την υπογραφή κάποιου σπουδαίου παίχτη του NBA, είναι εκείνη της Adidas με τη σειρά Rose. Τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι ουσιαστικά το τρίτο ζευγάρι Adidas που φοράει ο Rose με την υπογραφή του. Τα Rose 2.5 αποτελούν μία αναβάθμιση των Rose 2 και είναι το ζευγάρι που φορούσε ο παίχτης στο δεύτερο μισό της κουτσουρεμένης σεζόν 2011-2012 κατά την οποία και τραυματίστηκε σοβαρά.
Το Rose 2.5 τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά κράτησε κάποια στοιχεία του προκατόχου του όπως η φιλοσοφία κατασκευής της εξωτερικής σόλας (η σόλα είναι ακριβώς αυτή που υπάρχει στα Adidas Crazy Light 1 και 2), το SprintFrame και το SprintWeb του. Αυτό που αντικαταστάθηκε (και δικαίως κατά τη γνώμη μου) είναι το μη λειτουργικό ελαστικό στραπ το οποίο υπήρχε και πλέον στη θέση του τοποθετήθηκαν τρία μαξιλαράκια της τεχνολογίας Geofit τα οποία και "αγκαλιάζουν" σε τρία σημεία το πόδι και το κρατούν αρκετά σταθερό.
Σχεδιαστικά το σημείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα τρία στραπ που παραπέμπουν στο σήμα της Adidas ακριβώς επάνω στο heel cap του SprintFrame. Επίσης, μπορεί να αναφερθούν και οι μεγάλες οπές του SprintWeb που βρίσκονται και στις δύο μεριές του παπουτσιού και βοηθούν στη καλύτερη αναπνοή του ποδιού. Τέλος, όμορφη λεπτομέρεια αποτελούν και τα σημεία του Geofit που βρίσκονται στη περιοχή του αστραγάλου τα οποία και αναδεικνύονται μόνο στην έκδοση λευκό-κόκκινο. Αξίζει να αναφερθεί ότι και στις δύο βασικές εκδόσεις στο υλικό που καλύπτει τη περιοχή των δακτύλων έχει αποτυπωθεί σα χάρτης η περιοχή που έμενε ο Rose.
Οι βασικές εκδόσεις που πρωτοεμφανίστηκε είναι η προαναφερθείσα και η μαύρη-λευκή. Αργότερα έκανε και την εμφάνισή του ο συνδυασμός του μαύρου-γκρι με το οποίο σίγουρα θα θυμάστε τον Rose να τραυματίζεται και να ξαπλώνει στο παρκέ του United Center. Τα Rose 2.5 θεωρούνται έως τώρα τα πιο επιτυχημένα παπούτσια της σειράς και ένα από τα πλέον επιτυχημένα μπασκετικά της Adidas, τα οποία μάλιστα προσέφερε σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου