10 Απριλίου 2013

Air Jordan Melo M8 (White/Varsity red)

Όταν η Jordan Brand αποφάσισε μετά από χρόνια να αλλάξει στρατηγική ως προς τη προώθηση των προϊόντων της θεώρησε ως επιτακτική και καταλληλότερη κίνηση να συνάψει συνεργασίες-συμφωνίες με νέους και πολλά υποσχόμενους NBAers. Ο κλήρος έλαχε σε δύο παίχτες που προέρχονταν από το περίφημο draft του 2003 και συγκεκριμένα τους Dwyane Wade και Carmelo Anthony συν τον Chris Paul που άνηκε στη "τάξη" του 2005. Η εταιρεία του Μιχαλάκη, για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 σχεδίασε για τον καθένα τους τρία πολύ σπέσιαλ μοντέλα τα Fly Wade II, Melo M8 και CP3.V αντίστοιχα τα οποία ήταν κατάλληλα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις τους καθενός. Το μόνο μοντέλο που με "κέρδισε" με τη πρώτη ματιά ήταν εκείνο που προοριζόταν να φορεθεί απ' τον Carmelo Anthony, το Air Jordan Melo M8. Εκείνη τη χρονιά η signature σειρά του Carmelo έφτανε στον όγδοο κωδικό της ο οποίος κέρδισε πολλά κομπλιμέντα. Το M8 είναι το πρώτο Melo που θα φορέσει ο αθλητής όντας πλέον μέλος των New York Knicks.
Τα υλικά που φέρει καθώς κι οι τεχνολογίες με το οποίο είναι εξοπλισμένο το Air Jordan Melo M8 είναι λίγο-πολύ οι αναμενόμενες για μοντέλο της Nike και δη της Jordan Brand. Τα βασικότερα υλικά κατασκευής είναι συνθετικό δέρμα και λουστρίνι με το μεν δεύτερο να καλύπτει όλη τη περίμετρο του άνωθεν μέρους του παπουτσιού. Σε συγκεκριμένα σημεία του κελύφους χρησιμοποιείται η Flywire τεχνολογία όπου έχει ως δευτερεύοντα σκοπό τη σημαντική μείωση του συνολικού του βάρους. Ακολουθεί μια ενδιάμεση σόλα μετρίου πάχους κάτω απ' την οποία έχουν συνδεθεί οι δύο πιο αξιόπιστες αντικραδασμικές τεχνολογίες της Nike. Έχουμε λοιπόν μια εμφανή αερόσολα τοποθετημένη στο πίσω μέρος που συνδυάζεται άψογα με τον επίσης 10mm πάχους θύλακα Zoom Air που βρίσκεται στο έμπροσθεν μέρος. Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών αν δε υποπίπτω σε κάποιο σοβαρό ατόπημα εμφανίζεται για πρώτη φορά τόσο σε μοντέλο της Jumpman όσο και της Nike. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότατο! Τέλος, έχουμε μια επιφάνεια πρόσφυσης που αξιοποιεί το herringbone μοτίβο υπό τη μορφή δύο κλίσεων
Σχεδιαστικά, η Jordan κατάφερε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό μοντέλο στο οποίο "δένονται" αρμονικά όλες οι τεχνολογίες και με τη σωστή αναλογία χωρίς να καταστρέφεται η συνολική του εικόνα. Για το τελικό παρουσιαστικό του Air Jordan Melo M8 ευθύνεται ο σχεδιαστής Justin Taylor που βρίσκεται στο τιμόνι της σειράς εδώ και λίγο καιρό καθώς αυτός ήταν ο ιθύνων νους πίσω απ' το σχεδιασμό των AJ Melo M6 και 7. Πρωταγωνιστής στο σχεδιασμό του M8 είναι το λουστρίνι που καταλήγει στους αστραγάλους κι αποτελεί μια "απεικόνιση" της επιθετικής προσέγγισης του παίχτη. Το toe-cap είναι που ο Melo "μετράει" τον αντίπαλό του, εν συνεχεία το κοίλωμα μιμείται τη πρώτη κίνηση του Melo με τη μπάλα και τέλος η άνω διαγώνια γραμμή αντιπροσωπεύει την έκρηξη του Melo προς το καλάθι. Το λογότυπο του παίχτη στέκεται περήφανο σ' ένα μόνο απ' τα δύο μπαλώματα που είναι ραμμένα στη κορυφή κάθε γλώσσας ενώ στο άλλο περιέχει τη υπογραφή του και τη φράση "BRN IN BKLYN, MFD IN BMRE, MODEL #7" .
Το Air Jordan Melo M8 παρουσιάστηκε σε μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης. Το νέο πατούμενο του Melo έκανε ντεμπούτο σε δύο χρωματισμούς στον μαύρο-μπλε για τους εντός έδρας αγώνες των Knicks και τον άσπρο-μαύρο για τους εκτός έδρας αναμετρήσεις. Ακολούθησαν κι άλλοι χρωματισμοί όπως οι "Cool Grey" και "Syracuse" ενώ αργότερα εμφανίστηκε η αναβαθμισμένη έκδοση Advance η οποία παρουσιάζει ορισμένες μικροβελτιώσεις του M8 και κυρίως ως προς την αναπνευσιμότητά του. Ομολογώ πως δεν ευτύχισα να προβάρω την καταπράσινη version, τη Χριστουγεννιάτικη έκδοση δηλαδή, γιατί με κέρδισε τότε ένα άλλο μοντέλο της Nike. Φάνηκα όμως αρκετά τυχερός καθώς πέτυχα τον βασικό άσπρο-μαύρο συνδυασμό ("White/Varsity red") σε κατάστημα outlet της Nike σε πάρα πολύ καλή τιμή.