9 Απριλίου 2013

Adidas D Rose 3 (Home Colourway)

Η πιο πρόσφατη από τις signature σειρές μπασκετικών υποδημάτων είναι αυτή του Derrick Rose η οποία πλέον έχει ένα καινούργιο μοντέλο στις τάξεις της, το Adidas D Rose 3. Οι δύο πρώτοι κωδικοί με την υπογραφή του Derrick γνώρισαν τεράστια επιτυχία όπως κι οι ενδιάμεσες εκδόσεις τους (Rose 1.5 και 2.5). Το νέο D Rose διαφέρει σχεδιαστικά κυρίως με ότι έχουμε δει από την έως τώρα συλλογή καθώς προέρχεται από την πένα ενός νέου σχεδιαστή της Adidas, του Kohei Kanata που έχει εργαστεί για λίγο καιρό και στην Reebok.  Το νεότερο D Rose κάνει πραγματικά μια σχεδιαστική στροφή στη πορεία της νεοσύστατης σειράς του "youngest MVP" και προσωπικά το θεωρώ ως το ομορφότερο που χει ετοιμάσει η γερμανική εταιρεία παρά το γεγονός πως δε πρόκειται να δούμε τον αθλητή να το φορά αγωνιζόμενος με τη φανέλα των Chicago Bulls τουλάχιστον τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Το Adidas D Rose 3 τεχνολογικά διαθέτει όλες τις πατέντες της Adidas που αφορούν τον τομέα των μπασκετικών παπουτιών κι όχι μόνο. Το SprintFrame είναι κομματάκι μεγαλύτερο απ' του προκατόχου του, ενώ το SprintWeb που δομεί το πλαίσιο είναι επανασχεδιασμένο κάνοντάς το λειτουργικότερο και δείχνοντας σαφέστατα πιο premium. Τα κόκκινα μαξιλαράκια του D Rose 2.5 έχουν κατά κάποιο τρόπο "εξομαλυνθεί" και δεν εμφανίζονται σα ξεχωριστό μέρος του παπουτσιού. Η ενδιάμεση σόλα του D Rose 3 είναι από κλασικό EVA foam και φιλοξενεί ένα οβάλ crash-pad adiPrene+ στο πυρήνας της φτέρνας ενώ στο κέντρο της έχει ένα κενό για χρήση της micoach τεχνολογίας για εκείνους που επιθυμούν να καταγράφουν τις επιδόσεις τους. Παραδοσιακό herringbone traction επιτέλους για εξωτερική σόλα με σκληρότερη γόμα οπότε είναι κατάλληλο και για τα εξωτερικά γηπεδάκια μπάσκετ.
Στο Adidas Rose 3 κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του το επίσημο λογότυπο του παίχτη με την Three Stripes. Κεντρική ιδέα σχεδιασμού του είναι φυσικά το τριαντάφυλλο (Rose)! Τα τρία πέταλα συμβολίζουν τους ανθρώπους που χουν σημαδέψει την ζωή του (τα τρία αδέρφια του), στο μέσο ακριβώς υπάρχει το κεφαλαίο γράμμα του μικρού του ονόματος (Derrick) προσαρμοσμένο κατάλληλα ώστε να σχηματίζεται στο κέντρο του το νούμερο της φανέλας του με τον άσσο να παραπέμπει και στη μητέρα του. Σχεδιαστικά τώρα τα μικρά κενά στο πλαίσιο συμβολίζουν τα πέταλα του τριαντάφυλλου όμως πρωταγωνιστή του σχεδίου είναι άλλο σημείο. Αναφέρομαι στις κλασικές τρεις γραμμές της Adidas που εκκινούν από το "μυτάκι" και διασχίζοντας την εξωτερική σόλα καταλήγουν στο heel cup του SprintFrame συμβολίζοντας έτσι την ολοκληροτικότητα του παιχνιδιού του Rose και στα δύο μέρη του παρκέ (άμυνα κι επίθεση). Επίσης, μ' αυτό το σχέδιο o σχεδιαστής επιθυμούσε να γνωστοποίεiται το προϊόν της Adidas όταν ο MVP θα αφήνει πίσω του όποιο αντίπαλο προσπερνά και τρώει τη σκόνη του.
Οι βασικές εκδόσεις που πρωτοπαρουσιάστηκε το Adidas D Rose 3 είναι μονάχα δύο, η μαύρη-κόκκινη για τους εκτός έδρας αγώνες των Chicago Bulls κι η γκρι-μαύρη για τις εντός έδρας αναμετρήσεις. Στο μεν πρώτο συνδυασμό το κυρίαρχο υλικό είναι το μαύρο στιλπνό δέρμα ενώ στη γκρι βερσιόν το κάπως περίεργο αλλά ποιοτικότατο nubuck. Κατά τη διάρκεια του 2013 έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές νέες εκδόσεις με χρώματα όπως το μωβ ("Nighmare"), το πράσινο ("Electricity"), το κόκκινο ("Brenda"), το μαύρο-γκρι (Alternate away) κ.ά. Εγώ αγόρασα την γκρι έκδοση που ήρθε μέσα σε ένα premiun μαύρο κουτί και στο ένα παπούτσι βρισκόταν κρεμασμένο ένα κατάμαυρο τετράγωνο  key tab με το επίσημο λογότυπο του Derrick Rose. Στην Ελλάδα σίγουρα έχω εντοπίσει τους δύο βασικούς συνδυασμούς χρωμάτων και προσφάτως την εντυπωσιακή μωβ έκδοση. Το βασικότερο μείον του είναι η υψηλή τιμή που αρχικώς διατέθηκε, αλλά πλέον μπορεί κάποιος να τα βρει σε αρκετά χαμηλότερη αξία σε outlet καταστήματα.