18 Φεβρουαρίου 2023

It's DON Issue number 5!! (official photos)

Εκ παλαιόθεν, στο άλλοτε τριήμερο νυν πενθήμερο του All Star Weekend, οι μπασκετικές εταιρείες παρουσιάζουν νέους χρωματισμούς των μοντέλων της τρέχουσας περιόδου. Αραιά και που επιλέγουν αυτή την γιορτή για να εμφανίσουν σε παγκόσμια πρώτη κάποιο νέο τους μοντέλο ιδίως όταν πρόκειται για signature. Η Adidas "παραβίασε" φέτος αυτό τον άτυπο κανόνα παρουσιάζοντας αυτό το πέμπτο DON Issue!
Πράγματι αυτό το πανέμορφο μπασκετικό που βλέπετε είναι το Adidas DON Issue #5! Δε ξέρω τι έχουν πάθει στο σχεδιαστικό τμήμα των Γερμανών αφού μετά το Harden Vol. 7 δημιούργησαν ένα ακόμη σούπερ ντιζαϊνάτο μπασκετικό. Το λοιπόν, έχουμε ένα ακόμη ημίψηλο μοντέλο από mesh υλικό το οποίο έχει ενισχυθεί εξωτερικά με συνθετικό δέρμα σαν κουκούλι με λιγοστό nubuck στη περιοχή του toe-cap και φυσικά τις πάντα απαραίτητες fuse επιστρώσεις. Η ενδιάμεση σόλα είναι αρκετά mm πάχους αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν προέρχεται από LightStrike όπως σα προηγούμενα δύο μοντέλα (DON Issue #3) ή αν έχουμε τη παρουσία κάποιου νέου foam. Για την εξωτερική σόλα τα πράγματα είναι ολοκάθαρα, herringbone και μόνο herringbone που διακόπτεται μονάχα από δύο κύκλους που περιέχουν radial μοτίβο. Το σχέδιο του DON Issue 5 φαίνεται πως έχει δανειστεί στοιχεία από το lifestyle Adidas EQT ADV κυρίως λόγω του σημείο που χουν τοποθετηθεί οι Three Stripes ενώ έχει και λίγο από Air Jordan 34 ή Li-Ning.
To Adidas DON Issue 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023 χωρίς βέβαια να έχει γίνει γνωστή η αρχική του τιμή.