4 Φεβρουαρίου 2023

Rising up with Nike Ja 1!! (official photos)

Την επικείμενη έλευση του Nike Ja 1 σας την είχα προαναγγείλει απ' τα περασμένα Χριστούγεννα όμως μόλις προχθές έγινε η επίσημη παρουσίαση του παπουτσιού! Η Nike, πέρα από το επίσημο ηλεκτρονικό ανακοινωθέν, φρόντισε όλως περιέργως να ετοιμάσει μια εκδήλωση για την παρουσίαση του παπουτσιού η οποία έλαβε χώρα στο γήπεδο φυσικά των Memphis Grizzlies.
Για τα αποκαλυπτήρια του Nike Ja 1 πέραν από τον ίδιο τον ηγέτη των Grizzlies υπήρχε και ο σχεδιαστής τους Ben Nethongkome, ένας πολλά υποσχόμενος σχεδιαστής με επιτυχίες όπως τα τελευταία KDs (Nike KD 14) αλλά και για την πλειοψηφία των Kyries (Kyrie 4, Kyrie 5)όπως και του Adapt BB 2.0! Πέρα από το πως εξελίχθηκε η συνεργασία των δύο αντρών που διήρκησε 18 ολόκληρους μήνες, μάθαμε επιτέλους τι έκρυβε μέσα του η midsole αφού λίγο πολύ για τα υλικά του πλαισίου δε χρειάζεται κάποια επίσημη ανακοίνωση. Έχουμε λοιπόν μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό κι εντός της περιέχει αλλά μόνο στο έμπροσθεν μέρος έναν Zoom Air θύλακα όπως ακριβώς είχα υποψιαστεί για να ευλογήσω κι εγώ τα γένια μου. Στην εκδήλωση μάθαμε επίσης και για τους 4 πρώτους χρωματισμούς του, το γαλάζιο "Day One", το ροδακινί "Day One" PE, το ξεφτισμένο "Chimmy", το μωβάτο "Trivia" και το ομορφότερο όλων κατ' εμέ "Scratch.
Το Nike Ja 1 έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει αρχές της άνοιξης με αρχική τιμή να ορίζονται τα 110 δολάρια. Διόλου άσχημα για ντεμπούτο signature συλλογής αλλά κάπως έτσι θα μου πείτε έτσι κάπως ξεκίνησε κι η σειρά του Paul George με το PG 1