25 Δεκεμβρίου 2022

Christmas gift with Nike Ja 1!! (official & unofficial photos)

Χρόνια Πολλά με υγεία κι ότι επιθυμείτε για σας και τους οικείους σας! Ανήμερα των Χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών είχαμε τα αγωνιστικά αποκαλυπτήρια της νεότερης signature σειράς της Nike για χάρη του ιπτάμενου γκαρντ των Memphis Grizzlies, του αεικίνητου Ja Morant. To Nike Ja 1 είναι κάτι παραπάνω από γεγονός, νωρίτερα απ' ότι αναμέναμε είναι η αλήθεια, με τη swoosh να επιλέγει μετά από χρόνια την Christmas Day και το Nike LeBron XIV για να ανακοινώσει ένα νέο signature της. Με αυτό το μοντέλο ο Ja γίνεται ο 38ος αθλητής που αποκτά το δική του συλλογή παπουτσιών δια χειρός Nike. Τέλος πια ο Kyrie, καλωσόρισες Ja!
Απ' ότι βλέπουμε το Nike Ja 1 είναι ένα πολύ χαμηλό μπασκετικό με τα συνήθη ύποπτα για την εποχή υλικά κατασκευής ιδίως όταν πρόκειται για τον πρώτο κωδικό μιας νεοσύστατης σειράς. Για τη δόμηση του κελύφους έχουμε κυρίως engineered mesh με την υποστήριξη fuse φυσικά και περιμετρικά μια λεπτή ζώνη συνθετικού δέρματος συν δύο πτερύγια σαν αυτά που είχε το Nike PG 2. Το είδος foam για την ενδιάμεση σόλα δεν είναι ακόμη γνωστό αλλά θα φέρει Zoom Air τεχνολογία αλλά και πάλι δε γνωρίζουμε την ακριβή της μορφή δηλαδή αν θα είναι μεγάλο Zoom ή στοχευμένο στο έμπροσθεν μέρος. Για την εξωτερική σόλα έχουμε ένα περίεργο μοτίβο χάραξης που θα έλεγα ότι παραπέμπει σε herringbone ενώ στο κέντρο του εδρεύει το logο του Ja. Σα σχέδιο θυμίζει πολύ έντονα το Nike Zoom Kobe IV με στοιχεία από Air Force 1 ενώ το swoosh μάλλον το ξεπατίκωσαν από το Deldon 1! Σ' ότι αφορά το επίσημο λογότυπο του παίχτη περίμενα κάτι διαφορετικό κι όχι ένα αναποδογυρισμένο και μερικώς επανασχεδιασμένο λογότυπο του Black Mamba.
Σχετικά με το πότε περίπου πρέπει να αναμένουμε το Nike Ja 1 στις προθήκες των καταστημάτων δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Στον αγώνα φόρεσε μια διαφορετική χρωματική έκδοση σε σχέση με το release colourway που η αλήθεια είναι ότι δείχνει ομορφότερη!