11 Δεκεμβρίου 2022

Trae got a second line!! (official photos)

Στην Adiddas, σε αντίθεση με τη Nike όπου γίνονται σημαντικές ανακατατάξεις στις signature συλλογές, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα κι εν δυνάμει ανέμελα! Μετά τον Dame που πρόσφατα απέκτησε και δεύτερη συλλογή σειρά παίρνει το νεότερο μέλος της μπασκετικής φαμίλιας τους. Με το Trae Unlimited ξεκινάει η takedown σειρά παπουτσιών του ηγέτη των Atlanta Hawks κι όπως ήταν αναμενόμενο αυτό έχει κληρονομήσει κάποια στοιχεία από τον τελευταίο κωδικό της premium σειράς που βρίσκεται ήδη στο δεύτερο χρόνο ζωής της.
Το Adidas Trae Unlimited είναι ένα low-budget μπασκετικό, ως όφειλε δηλαδή να είναι! Το ημίψηλο πλαίσιό του συνίσταται κυρίως από διπλής στρώσης mesh με το διχτυωτό μέρος να καλύπτει παραπάνω από τα 3/4 της έκτασής του. Οι υφασμάτινες ζώνες για τη διέλευση των κορδονιών δεν είναι καινούργια ιδέα για μπασκετικό της Adidas αφού ένα ανάλογο εγχείρημα είχε εφαρμοστεί και στο Dame 6! Ένα ακόμη υλικό του πλαισίου που παραπέμπει σε άλλο μπασκετικό είναι το heel counter από neoprene υλικό που χει σμιλευτεί σα το heel counter του Nike KD 15! Για την ενδιάμεση σόλα του Unlimited δεν έχουμε κοστοβόρα υλικά αφού προτιμάται γι' αυτές τις περιπτώσεις η οικονομικότερη και πάντα αξιόπιστη λύση του Bounce foam που ναι μονοκόμματη με πάχος αρκετά mm. Για την πρόσφυση δεν επιλέχθηκε κάποια ουαου χάραξη οπότε το herringbone ήταν σίγουρη και περπατημένη λύση. Σχεδιαστικά το Unlimited έχει πάρει τις χαρακτηριστικές εγκάρσιες Three Stripes που διακοσμούν το toe-cap του Trae Young 2 συν το tongue tab όπου υπάρχει το λογότυπο του παίχτης και της εταιρείας βεβαίως βεβαίως!
Το Adidas Trae Unlimited έχει ξεκινήσει ήδη να διατίθεται σε κάποιες μεγάλες ασιατικές χώρες οπότε σύντομα θα το δούμε και στην ελληνική αγορά. Τα 100 ευρώ έχουν οριστεί ως αρχική τιμή διάθεσης κι είναι κάπως τσιμπημένη αφού στα 140 τιμολογείται η τιμή του Trae 2!