3 Απριλίου 2022

The 15 scythe of KD!! (official photos)

Ο Kevin Durant εδώ και λίγο καιρό σουλατσάρει στο προπονητικό κέντρο των Brooklyn Nets κάνοντας προπονήσεις όχι με τον Kyrie Irving αφού αυτό δεν είναι νέο αλλά φορώντας τις ολοκαίνουργιες μπασκετικές δημιουργίες που ετοίμασε για χάρη του η Nike. Απ' τις τότε μακρινές φωτογραφίες που διέρρευσαν δε μπορούσαμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα όμως σήμερα εμφανίστηκαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Nike KD 15! Άλλωστε είναι συνήθεια χρόνων της Nike η signature σειρά του KD να ανοίγει την αυλαία των signature κωδικών της ερχόμενης σεζόν!
Αυτό που βλέπουμε κυρίες και κύριοι είναι πράγματι το Nike KD 15! Εκ πρώτης όψεως δείχνει πως έχει σαν βάση σχεδιασμού του του KD 14, απελευθερωμένο από ενίοτε δύσχρηστα στραπ και χωρίς να λείπει η ποιότητα. Για το πλαίσιό του φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε το τριών επιπέδων knit για το οποίο και ξεχώριζε το KD 14 ενώ το υποτιθέμενο εξωτερικό heel counter έχει επεκταθεί σημαντικά φτάνοντας μέχρι το τελευταίο ζευγάρι οπών για τα κορδόνια! Αντί του στραπ προτιμήθηκαν δύο πλευρικά πάνελ (το εξωτερικό λιγότερο συμπαγές) πιθανότατα από TPU υλικό για να συγκρατούν το πέλμα συμμετέχοντας παράλληλα στο δέσιμο των κορδονιών. Σ' ότι έχει να κάνει με την ενδιάμεση σόλα φαίνεται πως έχει διατηρηθεί το tooling του KD 14 δηλαδή cushlon foam μαζί με Zoom Air strobel! Για την εξωτερική σόλα του KD 15 έχει επιλεγεί ένα ασυνήθιστο μοτίβο χάραξης για το οποίο έχω κάποιες επιφυλάξεις ενώ πανέμορφο δείχνει το torsion plate στο κέντρο της σόλας. Σχεδιαστικά το KD 15 ναι μεν έχει στοιχεία από το KD 14 όμως φαίνεται να έχει μια δική του ταυτότητα και σε αυτό συμβάλλουν κυρίως το knit αλλά και τα πλευρικά πάνελ.
Το Nike KD 15 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο αν όχι κατά τη διάρκεια των επερχόμενων Playoffs τότε σίγουρα σε κάποια από τα εναπομείναντα παιχνίδια τη κανονικής περιόδου. Η αρχική τιμή του καθώς και η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.