13 Απριλίου 2022

Testing Curry 9

Ο Stephen Curry όντας πλέον ο επικεφαλής της θυγατρικής εταιρείας που ίδρυσε η Under Armour έχει επιλέξει η φίρμα του να κινηθεί σε νέα σχεδιαστικά αλλά και κατασκευαστικά μονοπάτια. Η αρχή έγινε με το Curry 8, το πρώτο μπασκετικό υπό τη σκέπη της Curry Brand, που διέφερε αρκετά σε σχέση με ότι είχε προηγηθεί από την έως τώρα συλλογή του Στέφανου. Για το Curry 9 όμως προτιμήθηκε να κινηθούν συντηρητικά κι έχοντας σα γνώμονα το γνώριμο "if ain't broke don't fix it" κατασκεύασαν ένα μπασκετικό που εν πολλοίς έχει στηριχθεί στον προηγηθέν κωδικό της σειράς.
Το Curry 9 πρωτοεμφανίστηκε περί τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού έχοντας κληρονομήσει τα πλέον πολύτιμα υλικά κατασκευής του 8αριού. Για το πλαίσιο του Curry 9 δεν επιλέχθηκε κάποιο knit υλικό αφού προτιμήθηκε να συνδυαστούν εύκαμπτο mesh με συμπαγέστερα συνθετικά. Περίπου για τα 2/3 του κελύφους χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία Warp, ένα πολυεπίπεδο mesh που προσαρμόζεται στο εκάστοτε πέλμα και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα running της Under Armour. Το Warp καταλήγει να "κουμπώνει" σ' ένα συνθετικό πλαίσιο (συνήθως nubuck) που περικλείει τη περιοχή των αστραγάλων και της φτέρνας. Από κει και πέρα το tooling του παπουτσιού είναι κατά 95% ίδιο με αυτό που ενσωματώθηκε στο Curry 8. Έχουμε μια μονοκόμματη midsole, άνευ πρόσθετης εξωτερικής γόμας για το πάτωμά της, βασιζόμενη πλήρως στη τεχνολογία Flow που κι αυτή επινοήθηκε για τα running της UA. Το στοιχείο εκείνο που μεταβλήθηκε μερικώς είναι το torsion plate το οποίο πλέον εκτείνεται μέχρι ακροδάχτυλα. Σα φιγούρα το Curry 9 δεν έχει να επιδείξει κάτι ριζοσπαστικό σ' ένα έμπειρο sneakerικό μάτι μολονότι η μορφολογία του Warp πλαισίου προσφέρει αναρίθμητες χρωματικές δυνατότητες.
Το Curry 9 φιγουράρει αρκετούς μήνες στην εγχώρια αγορά και μάλιστα σε ουκ ολίγους χρωματισμούς εκ των οποίων η πλειονότητά τους είναι εμπνευσμένη από τους ήρωες τη παιδικής τηλεοπτικής σειράς "Σουσάμι άνοιξε". Όσοι δεν προλάβατε να αποκτήσετε το Curry 8 τότε σας συμβουλεύω να δοκιμάσετε ή έστω να έχετε στα υπόψη σας τον νέο κωδικό της σειράς. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν άλλωστε και οι έμπειροι performers του youtube τα βίντεο των οποίων σας έχω συγκεντρώσει για τα μελετήσετε.