1 Απριλίου 2022

Adidas D Rose Son of Chi (Windy City Assassin)

Ο Derrick Rose ταλαιπωρήθηκε παραπάνω από τρία χρόνια ώστε να κατορθώσει να ορθοποδήσει ξανά και να εκτιμάται πια ως ένας ποιοτικός και game changer ποιντ γκαρντ. Έχοντας κάνει το αγροτικό του σε Timberwolves και Pistons πήρε το δρόμο της επιστροφής για το δεύτερο σπίτι του, τους New York Knicks. Ο κόουτς Thibodeau εκτιμώντας την εμπειρία του κάτι στο οποίο είχαν σαφέστατο έλλειμμα οι νεόκοποι Knicks, έπεισε τον D Rose να πάρει άρον άρον των ομματιών του και να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη. Ερχόμενος από τον πάγκο πραγματοποίησε μια από τις πλέον μεστές σεζόν της καριέρας του ανεβάζοντας ρυθμούς και επιδόσεις στα Playoffs. Απ' τα πόδια του δεν έβγαλε ούτε λεπτό τα Adidas D Rose 11 κι ενώ όλοι αναμέναμε με μεγάλη αγωνία τον 12ο κωδικό της signature συλλογής του, η Adidas επέλεξε έστω και ανεπίσημα να την τερματίσει χωρίς όμως να τον αφήσει εντελώς "ξεκρέμαστο". Για τη δεύτερη χρονιά του στο "Μεγάλο Μήλο" φρόντισαν να του ετοιμάσουν ένα μπασκετικό με γεύση από το περίλαμπρο παρελθόν της συλλογής και το όνομα αυτού Son of Chi!
Το Adidas D Rose Son of Chi είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου ή D Rose 12 για τους ρομαντικούς! Σε πλήρη αντίθεση με το D Rose 11 το άνωθεν μέρος της παρουσιαζόμενης κατασκευής συνίσταται αυστηρά από συνθετικά υλικά με το textile mesh αλαμπρατσέτα με fuse επίστρωση να αποτελεί το κυρίαρχο συστατικό του. Το φαινομενικά ανεξάρτητο toe-cap προέρχεται είτε από στιλπνό συνθετικό δέρμα είτε από απαλό nubuck αναλόγως την έκδοση. Το υπολειπόμενο μέρος του κελύφους περιλαμβάνει ένα κολάρο από ποιοτικό neoprene και περιέχει δύο ζεύγη νημάτων για την διέλευση των κορδονιών συν ένα εξωτερικό heel counter από TPU με screen-mesh περιεχόμενο. Tο LightSrike foam που διέθετε η ενδιάμεση σόλα του D Rose 11 αντικαταστάθηκε με Bounce, το foam δηλαδή με το οποίο πορεύθηκε η συλλογή δύο συνεχόμενες χρονιές (D Rose 9 και D Rose 10) αφότου "εγκατέλειψε" τη Boost τεχνολογία. Τέλος, η εξωτερική σόλα του Son of Chi είναι χωρίς υπερβολή, πιστό αντίγραφο η αντίστοιχη που είχε το D Rose 4 με την χάραξή της να την οφείλει εξ' ολοκλήρου στη ξακουσμένη Formotion τεχνολογία.
Το Adidas D Rose Son of Chi είναι αγνώστου - σχεδιαστικού - πατρός και σχεδιαστικά προσεγγίστηκε με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία που επινοήθηκαν τα δύο προηγούμενα D Rose. Έχουμε δηλαδή μια ολοκαίνουργια σιλουέτα που ενσωματώνει αρμονικά χαρακτηριστικά σημεία από περασμένα μοντέλα της σειράς. Το κέλυφός του πρώτα απ' όλα αντλεί έμπνευση απ' το D Rose 1.5 με τα παραλληλόγραμμα παράθυρα στα πλευρά που αχνοφαίνονται και πολύ περισσότερο με το μεγάλο τριγωνικό toe-cap που ήταν άλλωστε και το σήμα κατατεθέν του. Επίσης, το heel counter του φυσιογνωμικά μου θυμίζει πολύ έντονα το αντίστοιχο και πομπώδες heel counter που έφερε το D Rose 7 Boost. Κι όπως αναφέρθηκε στη προηγούμενη παράγραφο η μορφολογία της εξωτερικής του σόλας είναι κόπια η σόλα του D Rose 4 με τη διαφορά πως αντί των Three Stripes στη φτέρνα δεσπόζει τώρα το λογότυπο του "Youngest MVP"! Τέλος, οι χαρακτηριστικές κάθετες γραμμές που κοσμούν το πλαίσιο του παπουτσιού είναι 12 κάτι που ίσως να σημαίνει έστω και άτυπα πως τούτο δω το πατούμενο είναι πράγματι το D Rose 12!
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το Adidas D Rose Son of Chi να αποτελεί το κύκνειο άσμα της εν λόγω μπασκετικής σειράς, της μακροβιότερης κι ίσως πιο επιτυχημένης στην ιστορία του γερμανικού brand. Ίσως εκεί να οφείλεται το γεγονός πως αποφάσισαν μετά από καμιά τετραετία να περιποιηθούν έστω και λιγάκι το κουτί μέσα στο οποίο προμηθεύεται κάποιος τούτα δω τα πατούμενα του Derrick. Ένα μικρού μεγέθους λογότυπο που κοσμεί το πάνω μέρος του κουτιού και η αναγραφή του Son of Chi παραπλεύρως αρκούν για να δείξουν ότι κατέβαλαν μια κάποια προσπάθεια. Η παρουσιαζόμενη έκδοση έχει το παρατσούκλι "Windy City Assassin" το οποίο βρίσκεται τυπωμένο στις insoles του ζευγαριού ώστε να υπενθυμίζουν σε όλους τι παιχταράς υπήρξε το περήφανο τέκνο της πόλης του Σικάγο. Ο Rose μολονότι έχει προλάβει να αγωνιστεί φέτος περί τους 30 περίπου αγώνες, πρόλαβε να αγωνιστεί με τα SoC προτιμώντας κυρίως την φιστικί έκδοση "Godspeed" που έγινε ανάρπαστη.