28 Απριλίου 2022

Forum '84 goes to Europe!! (official photos)

Η Adidas σε συνεργασία με γνωστή γερμανική μπουτίκ αθλητικών ειδών πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάη δύο άκρως μπασκετικές εκδόσεις του εβληματικότερου ίσως μπασκετικού της ιστορία της που δεν είναι άλλο από το Forum '84. Μιλάμε για το πιο αναγνωρίσιμο και πολυφορεμένο μπασκετικό της Three Stripes κατά τη δεκαετία του '80 όταν οι Γερμανοί κυριαρχούσαν στην κατηγορία. Οι πιο παλιοί αναγνώστες του blog σίγουρα θα θυμούνται πως το είχα εξυμνήσει σε post στη σελίδα μου στο Facebook καθώς το Forum '84 ήταν από τα μπασκετικά που λάτρευε να φορά ο Michael Jordan όταν ήταν ακόμη ένα αμούστακο αγόρι και δεν είχε συμφωνήσει με τη Nike.
Οι δύο εκδόσεις που θα κυκλοφορήσει το Adidas Forum '84 θα ναι η μία high κι άλλη low. H κλασική πανύψηλη έκδοση έχει "ντυθεί" στα γνώριμα χρώματα της θρυλικής αρμάδας της πρώην Γιουγκοσλαβίας κι αναφέρομαι βεβαίως στη Γιουγκοπλάστικα μετέπειτα Pop 84 όπου κυριάρχησε στην Ευρώπη με τα τρία συνεχόμενα κύπελα πρωταθλητριών. Η κοντή έκδοση όπως διαπιστώνετε και σεις αφορά το Τριφύλλι με τα έξι κύπελλα πρωταθλητριών κι είναι "ντυμένο" με κρεμ suede και πράσινες λεπτομέρειες όπως το σήμα του Παναθηναϊκού εκεί που κανονικά υπήρχε το Trefoil λογότυπο και την αναγραφή του ονόματος του εξάστερου στο διάκενο του στραπ.
Και τα δύο Adidas Forum '84 έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν τον Μάϊο με πρώτη τη low-top έκδοση και καπάκι τη high και με την τιμή τους να ορίζεται στα 120 και 160 ευρώ αντίστοιχα.