22 Απριλίου 2022

Retooling the Immortality!! (official photos)

Περίπου πέρυσι τέτοια εποχή παρουσιάστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του Nike Giannis Immortality, ενός παπουτσιού που αρκετοί πίστεψαν ότι πρόκειται για το Zoom Freak 3 αλλά τελικά διαψεύστηκαν. Το Immortality δεν έχει φορεθεί από τον πρωταθλητή σε κανένα από τους αγώνες που έχει συμμετάσχει έως τώρα σε αντίθεση με τον αδερφό του και κάποιους συμπαίκτες του. Βεβαίως έχει προτιμηθεί και από άλλους NBAers για αυτό η Nike αποφάσισε να ετοιμάσει το sequel της δεύτερη συλλογής του Γιάνναρου.
Μην εξαπατάσθε, το εικονιζόμενο μπασκετικό δεν είναι κάποια αναθεωρημένη έκδοση του Nike Giannis Immortality αλλά το αυτό καθεαυτό Giannis Immortality 2. Επί της ουσίας και για να μη κοροϊδευόμαστε έχουμε ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο όχι ως προς το σχεδιασμό του αλλά ως προς τα υλικά κατασκευής του ενώ η ενδιάμεση σόλα αλλά και η επιφάνεια πρόσφυσής του είναι copy-paste από τον πρώτο κωδικό της σειράς. Για το πλαίσιο του Immortality 2 επιλέχθηκε ένα είδος engineered-mesh ενώ για το ίδιο μεγάλο heel counter αντί για neoprene προτιμήθηκε συνθετικό δέρμα με οπές. Το υφασμάτινο heel tab με το επαναλαμβανόμενο λογότυπο του Γιάνναρου διατηρήθηκε αλλά έχει ραφτεί λοξά σαν εκείνου που φέρει το Converse BB Shift. Το ζευγάρι με τα ανάποδα swoosh σε κάθε παπούτσι διατηρήθηκαν μόνο που τώρα το ανάποδο swoosh είναι αυτό της εξωτερικής πλευράς. Το πιο άκυρο διακοσμητικό στοιχείο στο παπούτσι το χαρακτηριστικό σηματάκι που γνωρίσαμε ότι πάει ταμάμ με το Zoom G.T. Run.
Δε γνωρίζω αν ο Γιάννης προτίθεται να φορέσει το Giannis Immortality 2 αλλά κρίνοντας απ' το γεγονός πως σνόμπαρε το πρώτο κωδικό τότε μάλλον θα το προσπεράσει κι αυτό. Εξάλλου στους τελευταίους αγώνες ο Γιάννης δείχνει να προτιμά περισσότερο το Zoom Freak 1 παρά το καινούργιο του Zoom Freak 3.