15 Φεβρουαρίου 2013

Nike Zoom Kobe IV (Del-Sol Edition)

Το Kobe IV για την περίοδο 2008-2009 ήταν το παπούτσι που έκλεψε τη παράσταση. Η Nike και ο Kobe αποφάσισαν κάτι ριζοσπαστικό για το νέο μοντέλο της σειράς, να δημιουργήσουν ένα χαμηλού προφίλ παπούτσι. Αυτό προέκυψε εξαιτίας της λατρείας του Kobe για το ποδόσφαιρο και της σκέψης του ότι αφού οι ποδοσφαιριστές μπορούν και παίζουν άνετα με χαμηλά παπούτσια γιατί να μην μπορεί και ένας μπασκετμπολίστας να φορά χαμηλά; Θα αποτελούσε κάτι επαναστατικό, κάτι που καμιά έως τώρα σειρά με την προσωπική σφραγίδα κάποιου αθλητή δεν είχε δοκιμάσει, αν και ορισμένοι παίχτες φορούσαν ήδη χαμηλά παπούτσια στα παιχνίδια τους όπως ο Steve Nash.
Το εγχείρημα δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε όσους πίστεψαν σε κάτι πρωτοποριακό. Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποίησαν τεχνολογίες όπως Zoom Air, Lunar Foam και Flywire. Τα δύο πρώτα χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό, με Zoom Air τοποθετημένη στη φτέρνα και το αφρώδες υλικό Foam στο μπροστινό μέρος. Το σύστημα Flywire χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε κάποιο μπασκετικό παπούτσι προσφέροντας ταυτόχρονα μειωμένο βάρος με τη μέγιστη ασφάλεια. Το μοναδικό δύσκολο σημείο που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν τα κρατήματα που έπρεπε να χει το παπούτσι όντας χαμηλό και το λύσανε χρησιμοποιώντας ενίσχυση στο κολάρο γύρω από τους αστραγάλους και περιμετρικά της φτέρνας στο πίσω μέρος.
Το μοντέλο παρουσιάστηκε σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς εκ των οποίων δύο απ όσο ξέρω εμφανίστηκαν στην Ελλάδα. Μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι Lakers, η Nike δημιούργησε αρκετούς νέους συνδυασμούς βασισμένους στα χρώματα της ομάδας. Από κει και πέρα τα μετέπειτα μοντέλα που ακολούθησαν είχαν την ίδια φιλοσοφία στο σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου