27 Φεβρουαρίου 2013

Nike Zoom Kobe II Lite (Blackout)

Η signature συλλογή του "Black Mamba" αν και δεν είχε συμπληρώσει καλά καλά δύο χρόνια ζωής επέλεξε να πρωτοπορήσει για το δεύτερο μοντέλο της σειράς ακολουθώντας εν μέρει μια στρατηγική της Jordan Brand. Έχοντας λοιπόν κατά νου τις .5 και τις SE εκδόσεις αποφάσισε να πρωτοπορήσει κυκλοφορώντας το Nike Zoom Kobe II όχι σε δύο αλλά σε τρεις ξεχωριστές βερσιόν έχοντας όλες τους όμως ένα κοινό σημείο αναφοράς. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της νεοσύστατης σειράς Ken Link, κάμποσο καιρό μετά την επίσημη κυκλοφορία των αγωνιστικών εκδόσεων "Sheath" και "Strength" δημιούργησε μια σπέσιαλ και πιο "ραφιναρισμένη" εκδοχή του δεύτερου Nike Kobe στην οποία και προσάρτησε τη λέξη Lite. Το Kobe II Lite δεν ενθυμούμαι να χει κοσμίσει τα πόδια του "Mamba" σε κάποιον από τους επίσημους αγώνες της ομάδας των Los Angeles Lakers τόσο κατά την αγωνιστική περίοδο που κυκλοφόρησε (2006-2007) όσο και στο ξεκίνημα της επομένης. Το μόνο βέβαιο είναι πως πρόκειται για μια απ' τις σπανιότερες εκδόσεις που μάλλον αδικήθηκαν κατάφωρα σε σχέση με ότι έχει κατά καιρούς κυκλοφορήσει η αμερικάνικη εταιρεία.
To Nike Zoom Kobe II Lite είναι μια κατά το ήμισυ νέα κατασκευή καθώς τόσο η ενδιάμεση σόλα όσο κι ότι περιείχε αυτή όπως οι δύο Zoom Air θύλακες συν το Nike Free μοτίβο προσέγγισης της εξωτερικής της σόλας του, αποτελούν τα μοναδικά κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχει μετά τα "αδελφάκια" του. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο Ken Link εστίασε τη προσοχή του στη ριζική αναμόρφωση του κελύφους το οποίο πρωτίστως έχει απαλλάξει από κάθε είδους στραπ. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα πλαίσιο αποτελούμενο από δύο μεγάλες επιφάνειες ποιοτικού δέρματος που συνδέονται μεταξύ τους μέσω ραφών σε δύο συγκεκριμένα σημεία. Η μεγαλύτερη επιφάνεια η οποία καλύπτει όλη την εξωτερική πλευρά αλλά και μέρος του κουτουπιέ είναι πιο λείο στην αφή του σε αντίθεση με το υπολειπόμενο μέρος που ναι στιλπνό ένας συνδυασμός που παραπέμπει στο Zoom Kobe 1. Στη στιλπνή επιφάνεια πέρα του swoosh έχουν χαραχτεί διάφορα διακοσμητικά στοιχεία μεταξύ των οποίων το μικρό όνομα του παίχτη και το ένα (4) απ' τα δύο ψηφία του νέου αριθμού που επέλεξε για να συνεχίσει τη καριέρα του. Το άλλο ψηφίο (2) για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω έχει ξεμακρύνει κι έχει εγκατασταθεί ολομόναχο στη κορυφή της γλώσσας.
Το Nike Zoom Kobe II Lite αν δεν απατώμαι δεν προτιμήθηκε ποτέ από το νόμιμο κάτοχό τους κάτι που ανέφερα και στο πρόλογό μου. Παρ' όλα αυτά πρόλαβε να "ξεμυτίσει" σε τρεις χρωματισμούς εκ των οποίων οι δύο ήταν βασισμένοι στα χρώματα των Los Angeles Lakers βεβαίως βεβαίως. Εσείς απολαμβάνετε στους ψηφιακούς δέκτες σας ίσως τη λιγότερη δημοφιλή αλλά και πιο σπάνιας έκδοση με την "total black" ενδυμασία την μονοτονία της οποίας σπάει κατά διαστήματα το χρυσοκίτρινο χρώμα που επιλέχθηκε για να επισημανθούν συγκεκριμένα σημεία της καλοσμιλεμένης σιλουέτας του Kobe Lite. Για όσους τώρα έχουν τη διάθεση να μάθουν κάποια πράγματα περισσότερα για το Nike Zoom Kobe II δεν έχουν παρά να κλικάρουν στον σύνδεσμο που ακολουθεί.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2013/02/nike-zoom-kobe-ii.html