14 Φεβρουαρίου 2013

Adidas T-Mac 3.5

Η signature σειρά παπουτσιών με την υπογραφή του τρομερού Tracy McGrady παραδέχομαι πως είναι από τις αγαπημένες μου και πιθανότατα να αποτελεί τη πιο υποτιμημένη σειρά μέχρι σήμερα! Με τα τρία πρώτα T-Mac να γνωρίζουν τεράστια επιτυχία εκ των οποίων δυστυχώς κανένα δεν υπάρχει - τουλάχιστον ακόμη - στη συλλογή μου, θα περίμενε κανείς ότι η συνέχεια θα εξελισσόταν ανάλογα αλλά δυστυχώς το τέταρτο παπούτσι της σειράς αν και ήταν τεχνολογικά αρκετά εξελιγμένο τελικώς δεν έπεισε το αγοραστικό κοινό. Πολύ πριν τη κυκλοφορία του T-Mac IV και ενώ ο παίχτης φορούσε ακόμη τη φανέλα των Orlando Magic, η Adidas φρόντισε να παρουσιάσει κοντά στις αρχές του 2004 ένα "υβριδικό" μοντέλο που ενσωμάτωνε αρκετά τεχνολογικά και σχεδιαστικά στοιχεία τόσο από το T-Mac ΙΙΙ όσο και από το μελλοντικό T-Mac IV.
Κι εγένετο το Adidas T-Mac 3.5! Το "μισό" T-Mac διατήρησε σχεδόν όλα τα τεχνολογικά στοιχεία που είχε ο άμεσος και διακεκριμένος πρόγονός του, όπως το Tosion System που αποτελεί τη "γέφυρα" που συνδέει το πέλμα και τη φτέρνα και αποτρέπει ανεπιθύμητες υπερεκτάσεις του πέλματος. Επίσης, διατηρήθηκε το αντικραδασμικό σύστημα που ναι συνδυασμός adiPrene+ υλικού σε μπροστινό μέρος και EVA στο υπόλοιπο μέρος ενώ απαράλλαχτη έμεινε τόσο η γόμα όσο και η χάραξη της εξωτερικής σόλας. Και αυτή τη φορά αξιοποιήθηκε συνθετικό δέρμα για τη κατασκευή του κυρίως "σώματος" του παπουτσιού και είναι εξαιρετικής ποιότητας πράγμα αρκετά σπάνιο για το χρόνο κατασκευής του. Οι μπλε πλαστικές γραμμές που υπήρχαν στο T-Mac 3 αποτελούν παρελθόν αφού αντικαταστάθηκαν από ένα ελαστικό πλαίσιο με λεπτές και γραμμωτές οπές και στις δύο πλευρές του μοντέλου για περισσότερη αναπνευσιμότητα, ένα χαρακτηριστικό στο οποίο υστερούσε ο προγονός του.
Σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιαστικό κομμάτι θα έλεγα ότι το παπούτσι "δανείστηκε" περισσότερα στοιχεία από το μελλοντικό T-Mac παρά απ' το T-Mac 3. Από το παλιό διατηρήθηκαν η χάραξης της σόλας και ένα κομμάτι του πίσω τμήματος της φτέρνας ενώ όλο το υπόλοιπο έχει σχεδιαστεί από την αρχή. Τα πλαϊνά πλαστικά πάνελ που συντροφεύουν το Hug System του T-Mac IV, ενσωματώθηκαν στο 3.5 αφού πρώτα υπέστησαν μια σημαντική τροποποίηση τόσο από απόψεως σχεδίου όσο και σε επίπεδο υλικών δίνοντας ένα πιο επιθετικό και ποιοτικό χαρακτήρα στο μοντέλο. Το λογότυπο T-Mac εντοπίζεται στη κορυφή της γλώσσας και στη εξωτερική πλαϊνή μεριά του παπουτσιού ενώ μία ακόμη όμορφη λεπτομέρεια αποτελεί η ραφή του νούμερου της φανέλας του παίχτη στο δερμάτινο κομμάτι της φτέρνας, που αντικατέστησε μέρος του διάφανου πλαστικού απ' το Torsion System.
Το Adidas T-Mac 3.5 φορέθηκε μόνο από το ίδιο τον αθλητή και σε αρκετούς αγώνες της ομάδος του τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Να σημειωθεί ότι φορώντας το λευκό χρωματισμό του T-Mac 3.5 σημείωσε 62 πόντους απέναντι στους Washington Wizards το Μάρτιο του 2004, μια επίδοση που είναι η καλύτερη της καριέρας του. Η σχεδίαση του "ενδιάμεσου" T-Mac έγινε από την Adidas με βασικό της σκοπό να φορεθεί από τον ίδιο το παίχτη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 όπου τελικώς δε συμμετείχε, γι' αυτό άλλωστε κυκλοφόρησε τότε και μια ειδική έκδοση προσαρμοσμένη στα χρώματα της ομάδας των Η.Π.Α. και το νούμερο "6" ραμμένο στη φτέρνα του. Στη κατοχή μου έχω μόνο το μαύρο χρωματισμό με τη λευκή εσωτερική επένδυση που αναδεικνύει πολύ καλύτερα τα πλαϊνά πάνελ και γενικότερα όλο το σχέδιο του μοντέλου.