29 Νοεμβρίου 2017

Η δεύτερη signature σειρά παπουτσιών του Kyrie Irving

 Το πε και το έκανε τελικά η Nike! Πριν μερικές βδομάδες είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο πως η Nike ετοίμαζε μια ακόμη σειρά μπασκετικών παπουτσιών για τον πιο πολυσυζητημένο μπασκετμπολίστα του φετινού καλοκαιριού (σόρρυ Lonzo) αλλά λίγοι την πίστεψαν. Ο Uncle Drew, κατά κόσμο Kyrie Irving, θα έχει από φέτος μια ακόμη εναλλακτική στη διάθεσή του σε περίπτωση που επιθυμεί να φορέσει κάτι άλλο πέρα των μοντέλων της επίσημης signature σειράς του. Η Nike συνηθίζει άλλωστε να "ιδρύει" δεύτερες ή και τρίτες signature σειρές για τους υπέρλαμπρους αστέρες του NBA που χει στο ενεργητικό της με τη προϋπόθεση βέβαια αυτές να είναι υποδεέστερες τεχνολογικά αλλά και σχεδιαστικά σε σχέση με την εκάστοτε og σειρά. Έτσι μετά τις σειρές Venomenon και Mentality του Kobe, τις Soldier και Ambassador του LeBron και την KDtrey5 του Durant αναμένεται δούμε και μια δεύτερη σειρά για χάρη του Kyrie Irving.
Στις πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν προχθές βλέπουμε μια συμπαθέστατη κατασκευή το άνωθεν μέρος της οποίας φαίνεται να αξιοποιεί ένα είδος mesh με κατιτίς από woven αν και δε θεωρώ απίθανο να πρόκειται για 100% woven μιας κι αυτό το υλικό χρησιμοποιήθηκε στα δύο απ' τα τρία Kobe Mentality που ως γνωστόν είναι η δεύτερη low-budget σειρά του Black Mamba. Θα μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αν η ενδιάμεση σόλα δεν προέρχεται από phylon υλικό ενώ αντιθέτως με εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός πως στο έμπροσθεν μέρος του παπουτσιού βρίσκεται εγκατεστημένος ένας θύλακας Zoom Air. Η χάραξη της εξωτερικής σόλας μάλλον έχει δανειστεί στοιχεία από το Kyrie 4 ή ορθότερα από τη ρέπλικά του την οποία βλέπουμε να "σουλατσάρει" εδώ κι αρκετό καιρό στο διαδίκτυο. Σα σχέδιο τώρα θα έλεγα πως το "φθηνότερο" Kyrie περιλαμβάνει στοιχεία του επερχόμενου ορίτζιναλ Kyrie όπως είναι η χαρακτηριστική μικρή οροσειρά στο εξωτερικό πλαϊνό του ενώ το χρωματικό μοτίβο στο ίδιο σημείο παραπέμπει στο πρωτότοκο Kyrie. Το λογότυπο του παίχτη είναι τοποθετημένο στα συνήθη σημεία για Kyrie πατούμενο ενώ δε λείπουν απ' αυτό ούτε τα γνωστά του μότο (H+H).
Τώρα αν με ρωτάτε πως γίνεται μια ήδη low-budget signature σειρά να αποκτά μια ακόμη φθηνότερη σειρά είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Προφανώς η Nike έχει ζυγίσει τα πράγματα κι έχει υπολογίσει πως η αγωνιστική εξέλιξη του Irving όντας πλέον ο ηγέτης της ιστορικότερης ομάδας του NBA θα χει μονάχα θετικό πρόσημο γι' αυτήν και γι' αυτό έσπευσε να εξαργυρώσει από νωρίς τον ντόρο που χει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του. Η τιμή καθώς και η ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένουν ακόμα άγνωστες.