26 Νοεμβρίου 2017

Adidas D Rose 8 (Knicks)

Για όσους επισκέπτονται τακτικά το blog γνωρίζουν πως είμαι fan των Chicago Bulls μέχρι το κόκαλο κάτι που οφείλεται στο γεγονός πως η περίοδος της ενηλικίωσής μου συνέπεσε με τη δυναστεία των Ταύρων. Μετά την αποχώρηση του GOAT η ομάδα άρχισε να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις κατάταξης όχι μόνο της ανατολικής περιφέρειας αλλά και ολόκληρης της λίγκας. Η κατάσταση φάνηκε πως άρχισε να αναστρέφεται όταν στην ομάδα κατέφθασε ο Derrick Rose που δυστυχώς δε του έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας στο NBA. Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους τρεις εν ενεργεία NBAers που λατρεύω κι αυτό είναι ολοφάνερο άλλωστε απ' το αριθμό των signature παπουτσιών του που έχω στη συλλογή μου. Το φετινό D Rose μπορεί να μη δείχνει τόσο "εύπορο" εμφανισιακά όμως η Adidas ως είθισται τα τελευταία χρόνια φρόντισε να κυκλοφορήσει μια ακόμη έκδοση με άλλο πρωταγωνιστή για το άνωθεν τμήμα του παπουτσιού.
Το παρουσιαζόμενο D Rose 8 που διαδικτυακά του χει προσαφθεί το παρατσούκλι "Knicks" αποδεικνύει περίτρανα πως οι αθλητικές εταιρείες θέτουν από νωρίς σε λειτουργία τις μηχανές τους για τη παραγωγή των επερχόμενων μπασκετικών - και όχι μόνο - παπουτσιών τους χωρίς να γνωρίζουν εκ του ασφαλούς που πρόκειται να αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν ο παίχτης. Αυτό συμβαίνει στη σειρά για δεύτερη συνεχή χρονιά ενώ ανάλογες καταστάσεις έχουν βιώσει κι άλλες signature σειρές (βλέπε Nike LeBron 9).  Η μοναδική και κραυγαλέα διαφορά του D Rose 8 που βλέπετε σε σχέση με τις εκδόσεις που κυκλοφόρησαν πρώτες είναι το βασικό υλικό κατασκευής του κελύφους. Σ' αυτή την έκδοση αξιοποιείται ένας είδος μεταξύ mesh και jacquard υλικού με το δεύτερο να είναι από τα τελευταία υλικά που πρώτη εισήγαγε η Adidas και "υιοθετήθηκε" για πρώτη φορά σε μπασκετικό από το D Lillard 2. Το υλικό που χει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο D Rose προσδίδει επιπρόσθετη "σκληράδα" στο άνωθεν μέρος ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα για άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς και ομολογουμένως το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα κολακευτικό. Δε γνωρίζω αν το ασπρο-γαλάζιο μοτίβο αποτελεί μια ψηφιακή απεικόνιση κάποιας περιοχής με την οποία συνδέεται ο Derrick όπως συνέβαινε με το adiZero Rose 2.5 ή αν πρόκειται απλά για μια τυχαία ύφανση. Αυτή η αλλαγή υλικού δόμησης του κελύφους μαζί με την επιλογή χρησιμοποίησης συμπαγούς εξωτερικής σόλας είναι όλες κι όλες οι διαφορές που έχει η εν λόγω έκδοση από τις υπόλοιπες που κυκκλοφόρησαν και κυκλοφορούν στην αγορά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον όγδοο D Rose το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλικάρετε επάνω στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://greeksneakcollector.blogspot.com/2017/10/adidas-d-rose-8-whitesolid-blue.html