9 Νοεμβρίου 2017

Testing Adidas Dame 4

Η Adidas μάλλον έχει κάνει τη τύχη της με την απόφαση που πήρε πριν μερικά χρόνια να συνεργαστεί με τον Dame D.O.L.L.A. καθώς η low budget signature σειρά του τείνει να γίνει ένα απ' τα πλέον δυνατά χαρτιά της εταιρείας. Μπορεί να ξεκίνησε λίγο νωθρά με το πρώτο D Lillard όμως κάθε νέο μοντέλο της είναι ένα κλικ παραπάνω από το αμέσως προηγούμενο και εμφανισιακά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, σφάλμα στο οποίο έχουν υποπέσει και ωριμότερες σειρές (πχ. Air Jordan XX9 και XXX) αλλά και σειρές άλλων κατηγοριών (βλέπε Ultra Boost). Φέτος ήρθε η ώρα του τέταρτου παπουτσιού της σειράς που πλέον καλείται Dame και ήρθε να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα δημιούργησε ο προκάτοχός του διατηρώντας όμως το φουτουριστικό του παρουσιαστικό.
Το Adidas Dame 4 διατηρεί τη φιλοσοφία της bootie κατασκευής που υιοθέτησε ο πρόγονός του αλλά μέσω μιας μικρής και ανεπαίσθητης αισθητικής επέμβασης το μετέτρεψε σε ζιβάγκο! Το άνωθεν μέρος του παπουτσιού κατά τα 3/4 του είναι μια σύνθετη mesh-άτη κατασκευή που ναι μεν δείχνει φτωχότερη σε σχέση με το D Lillard 3 και 2 παρ' όλα αυτά είναι εξίσου βολική και εξυπηρετική. Το εναπομείναν 1/4 είναι από ελαστικό neoprene που αγκαλιάζει ασφυκτικά τη περιοχή των αστραγάλων και εκτείνεται μέχρι και το πρώτο ζεύγος οπών. Το απαραίτητο και σκληρό heel counter παρέα με τα καλώδια που ξεπηδούν από το τρίτο ζεύγος οπών για τα κορδόνια αναλαμβάνουν να συγκρατήσουν το πόδι του εκάστοτε χρήστη. Και κάτι σημαντικό, το καλώδιο που διακρίνεται μονάχο του στο πίσω μέρος συνδέεται έστω και έμμεσα με τα καλώδια που "ξεπροβάλλουν" από τα πλευρά του Dame 4. Συνεχίζοντας, η ενδιάμεση σόλα είναι βασισμένη εξ' ολοκλήρου στη Bounce τεχνολογία και δε φέρει δύο υλικά αλλά μόνο ένα ενώ διατηρεί το διττό ρόλο που χε και πέρυσι αφού λειτουργεί παράλληλα κι ως σασί. Τέλος, η εξωτερική σόλα είναι ενιαία και είναι εξοπλισμένη με ένα ιδιόμορφο μοτίβο χάραξης που για άλλους είναι hit και για άλλους miss. Στο καλλωπιστικό κομμάτι το Dame 4 εκπέμπει κάτι φουτουριστικό και συνάμα αεροδυναμικό ενώ και σε αυτό το μοντέλο δεν παραλείπονται οι προσωπικές αναφορές στο παίχτη πράγματα για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της αναλυτικότατης (θαρρώ) ανάρτησης που δημοσίευσα πριν κάμποσες μέρες σχετικά με το νέο παπούτσι του Δαμιανού. (Adidas Dame 4)
Η Adidas όταν ξεκίνησε τις δύο low budget signature σειρές της για τον John Wall και τον Damian Lillard αντίστοιχα πόνταρα πως εκείνη του Τοίχου θα διαρκούσε περισσότερο αλλά διαψεύστηκα πανηγυρικά. Όπως και να χει εγώ φρόντισα να συγκεντρώσω παρακάτω τα αξιολογότερα - κατ' εμέ - performing βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ώστε να έχετε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται σε περίπτωση που έχετε πάρει την απόφαση να ξοδέψετε περί τα 100 ευρώπουλα για να αποκτήσετε το φετινό μοντέλο του ηγέτη των Blazers.