15 Νοεμβρίου 2017

Testing Nike Kobe A.D. Mid

Μπορεί να μετράμε ήδη ένα χρόνο και κάτι μήνες από τη τελευταία παράσταση του Black Mamba, κατά κόσμο γνωστότερος ως Kobe Bryant όμως αυτό δε φαίνεται να προβλημάτισε τη Nike σχετικά με το μέλλον της signature σειρά του. Έπειτα από κείνη τη στενάχωρη μέρα η swoosh έχει κυκλοφορήσει τρία μοντέλα με το λογότυπο του θρυλικού Laker κι όλα με την ίδια κωδική ονομασία, Kobe A.D. Το τρίτο και τελευταίο (?) AD έχει ως επώνυμό του τη λέξη Mid και δεν έχει απολύτως κανένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα με τα AD που έχουν προηγηθεί.
Σα κατασκευή το Nike Kobe A.D. Mid είναι αρκετά προσεγμένη όμως τα συστατικά του μέρη δεν δικαιολογούν το υψηλό αντίτιμο που χρεώνει η εταιρεία για την απόκτησή του. Το κέλυφος του Mid έχει σα βάση ένα τυπικό mesh-άτο bootie σασί πάνω στο οποίο έχει προσκολληθεί ένα συνθετικό ψευτο-suede. Εντός αυτού και εκατέρωθεν των πλευρών περιέχονται μικρά Flywire καλώδια που έχουν επικουρικό ρόλο στο lockdown του παπουτσιού. Το άνωθεν μέρος της κατασκευής ολοκληρώνεται με ένα αρκετά μεγάλο heel counter που χει αφράτη εσωτερική επένδυση και δίνει τη δυνατότητα στη Nike να προβεί σε άπειρες διακοσμητικές απεικονίσεις και σχέδια. Η ενδιάμεση σόλα του είναι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένη από Lunarlon υλικό και ως είθισται για μπασκετικό του Kobe εντός της φτέρνας βρίσκεται τοποθετημένος ένα θύλακας Zoom Air πάχους 15mm. Το νέο δημιούργημα της Nike ολοκληρώνει μια εξωτερική σόλα το υλικό της οποία ποικίλει ανάλογα με την έκδοση σε αντίθεση με το μοτίβο χάραξης που παραμένει σταθερό και παραπέμπει σε ιστό αράχνης. Το A.D. Mid αρχικά παρουσιάστηκε σε πέντε μονόχρωμες εκδόσεις με τη καθεμία να εκπροσωπεί και ένα στοιχεία του περίφημου Mamba Mentality που διακατείχε τον αθλητή. Εκτός του χρώματος διέφεραν στο heel counter όπου το καθένα έφερε κι ένα αποκλειστικό σχέδιο όπως και τα swoosh .
Το Nike Kobe A.D. Mid αφίχθη στην ελληνική αγορά προ μηνός και κυκλοφορεί παράλληλα με κάποιες από τις δεκάδες ορίτζιναλ A.D. εκδόσεις που χουν ξεμείνει συν βέβαια και τη φουτουριστική NXT βερσιόν του. Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα performing βιντεάκια που φιλοξενούνται στη συνέχεια της ανάρτησης ώστε να κρίνετε από μόνοι σας αν το Mid A.D. είναι must or bust.