2 Δεκεμβρίου 2017

Επιτέλους εμφανίστηκε το Nike Kyrie 4 (preview)

Το μεγαλύτερο μπασκετικό σήριαλ του φετινού καλοκαιριού και ένα από τα σημαντικότερα σήριαλ των τελευταίων χρόνων ήταν η απόφαση-αίτημα του Uncle Drew να γίνει ανταλλαγή και να μετακομίσει εκτός Οχάιο. Τελικά μετά από πολλά επεισόδια ο Kyrie Irving βρήκε τη νέα του στέγη στη μπασκετομάνα Βοστόνη όπου θα κάνει για τα επόμενα χρόνια τα ταχυδακτυλουργικά του για λογαριασμό της μυθικότερης ομάδας του NBA. Φορώντας τη πράσινη φανέλα θα ντεμπουτάρει και τα νέα Nike Kyrie 4 οι φωτογραφίες του οποίου "ξεμύτισαν" επιτέλους στο διαδίκτυο κι όχι δε πρόκειται για τις ρέπλικες που βλέπαμε τόσο καιρό.
Οι πρώτες πεντακάθαρες φωτογραφίες δείχνουν ένα μπασκετικό που εμφανισιακά θυμίζει το δευτερότοκο μοντέλο της σειράς του Uncle Drew. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες το άνωθεν μέρος του παπουτσιού συνδυάζει δύο ειδών υλικά όπως ακριβώς συνέβαινε και με το Kyrie 2. Σχεδόν από το μέσο και προς τα πίσω χρησιμοποιείται nubuck ή durabuck ενώ το υπόλοιπο μέρος δείχνει να αξιοποιεί engineered mesh με λίγο nubuck στο μυτάκι του και σαφέστατα δείχνει πιο φιλικό σε σχέση με το textile mesh με το οποίο είχε εφοδιαστεί το αντίστοιχο μέρος του Kyrie 2. Στραπ μπορεί τούτη τη φορά να μην υπάρχει όμως για πρώτη φορά σε μοντέλο της σειράς εμφανίζονται τα καλώδια Flywire για επιπρόσθετο lockdown. Υποθέτω πως και το φετινό Kyrie θα χει τον ίδιο συνδυασμό υλικών όσο αφορά την απορροφητικότητα των κραδασμών ήτοι ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό συν έναν μικρό ορθογώνιο (?) θύλακα Zoom Air μόνο στη περιοχή της φτέρνας κάτι που διαπιστώνουμε άλλωστε κι απ' τις φωτογραφίες. Πρωταγωνιστής και σ' αυτό το Kyrie είναι η εξωτερική σόλα όπου έχει και πάλι κυρτή μορφή ενώ στο κέντρο της φέρει φέρει μια εγκάρσια τομή σε σχήμα κεραυνού (ή ζιγκ-ζαγκ) κάτι που θα προσφέρει περισσότερη ευκαμψία της σόλας. Επίσης, μέρος της εξωτερικής σόλας εκτείνεται επάνω στο κέλυφος του παπουτσιού με τη μορφή μικρών κώνων μια τακτική που υιοθετείται από όλα τα μοντέλα της έως τώρα σειράς. Ελλείψει στραπ τα swoosh επανήλθαν στα πατροπαράδοτα σημεία του κελύφους ενώ το λογότυπο του Kyrie παραμένει ακλόνητο στη κορυφή της γλώσσας.
Σύμφωνα με τι πληροφορίες που κυκλοφορούν από δω κι από κει στο διαδίκτυο η τιμή του νέου Kyrie θα φτάνει τα 120 δολάρια κι αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα! Cop or drop?