13 Δεκεμβρίου 2017

Testing Under Armour Curry 4

Ο Stephen Curry τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο hot και εμπορικά ονόματα του NBA και η Under Armour φρόντισε να επενδύσει πάνω σ 'αυτόν - χωρίς υπερβολή - όλο το μπασκετικό της βιος. Το ξεπέταγμα της signature σειράς του Stephen ήταν άκρως εντυπωσιακό και στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και η συνέχειά της (Curry 2) όμως στο περσινό τρίτο μοντέλο της χάθηκε κάπου η μπάλα. Το αμφιλεγόμενο Curry 3 μάλλον δεν συγκίνησε κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κι ο πιο αδαής αν παρατηρήσει τη διαθεσιμότητα που έχει ο συγκεκριμένος κωδικός σχεδόν ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία του. Η UA θέλοντας να περισώσει ότι γίνεται από το διαφαινόμενο Βατερλό της εμφάνισε άρον άρον και λίγο πριν τον πρώτο αγώνα των τελευταίων Τελικών του NBA το Curry 4. Το παπούτσι έφερε γούρι τελικά στον ηγέτη των Warriors και η κυκλοφορία του προγραμματίστηκε λίγο μετά το ξεκίνημα της νέας σεζόν.
Το Under Armour Curry IV ή 4 είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το περσινό μοντέλο τόσο από πλευράς κατασκευής όσο και σ ότι έχει να κάνει με την εξωτερική του εμφάνιση. Ξεχάστε τα anaFoam και Speedform που γνωρίσατε καθώς για το άνωθεν μέρος του νεότερου Curry αξιοποιείται ένα καλτσοειδές bootie παρόμοιο με κείνο που είδαμε στο φετινό Adidas Crazy Explosive 2017. Και λέω παρόμοιο καθώς δεν είναι forged-knit αλλά ένα φιλικότερο πλεκτό τα 2/3 της επιφάνειας του οποίου καλύπτονται από συνθετικό υλικό μικροϊνών σύμφωνα με τα επίσημα λεγόμενα της UA. Η λεπτή συνθετική στρώση καλύπτει κυρίως την περίμετρο του κελύφους κι ο λόγος νομίζω πως είναι προφανής. Η ενδιάμεση σόλα είναι από αγνώστου προελεύσεως υλικό και παραμένει ακόμη άγνωστο αν έχει κληρονομήσει κάποια από τις αντικραδασμικές τεχνολογίες της UA όπως είναι οι Charged και Micro G. Απ' ότι και να ναι η ενδιάμεση σόλα το μόνο σίγουρο είναι πως λειτουργεί κι ως σασί με τα υπερυψωμένα πίσω μέρη να βοηθούν στην υποστήριξη και στο lockdown του μοντέλου στα οποία βέβαια συμμετέχει ενεργά και το Speedplate που κρύβεται μέσα της. Η ανατομία του Curry 4 ολοκληρώνεται με την εξωτερική σόλα που χει χαραχτεί με βάση δύο ομάδες ομόκεντρων κύκλων με τη μεν μία να ξεκινάει την ανάπτυξή της από το pivot σημείο και η άλλη από το κέντρο της φτέρνας. Σαν εμφάνιση το νέο Curry είναι σαφέστατα πιο στιλάτο και πιο αδυνατισμένο σε σχέση με το 3άρι της σειράς ενώ το λογότυπο του παίχτη υπερτερεί εκείνου της εταιρείας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Όσοι ξελογιαστήκατε από το Under Armour Curry 2 αλλά πιθανότατα απογοητευθήκατε με το Curry 3 δεν έχετε παρά ξαναδοκιμάσετε τη τύχη σας με το ολοκαινούργιο μοντέλο της σειράς. Πάντως πριν κάνετε οτιδήποτε και πριν στείλετε το γράμμα σας στον Άγιο Βασίλη ζητώντας του τα νέα Curry 4 θα ταν συνετό να τσεκάρετε τα performing βιντεάκια που σας έχω συγκεντρώσει παρακάτω και σας υπόσχομαι πως σύντομα θα ακολουθήσει και εκτενέστερη αναφορά μου σχετικά με το τέταρτο SC30 πατούμενο.