18 Δεκεμβρίου 2017

Air Jordan CP3.X (Infrared 23)

Η νέα και μεγάλου βεληνεκούς Ρουκέτα του Houston θα αγωνιστεί φέτος για 13η χρονιά στο μαγικό κόσμο του NBA. Απ' το ξεκίνημα κιόλας της επαγγελματικής του καριέρα ήταν φανερό πως ο άλλοτε ποιντ γκαρντ των New Orleans/Oklahoma City Hornets θα άφηνε εποχή και θα συγκαταλεγόταν πια ανάμεσα στους κορυφαίους της συγκεκριμένης θέσης. Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίχτης του 2006, 9 σερί χρονιές All Star είναι κάποιες από τις δεκάδες ατομικές διακρίσεις του Chris Paul για τα μάτια του οποίου "σφάχτηκαν" κάποια στιγμή οι δύο αντίπαλες ομάδες του κοσμικότατου Los Angeles. Η Jordan Brand διαισθανόμενη τις τεράστιες προοπτικές εξέλιξης του απόφοιτου του Wake Forest επέλεξε να επενδύσει σ' αυτόν ιδρύοντας τη δεύτερη signature σειρά παπουτσιών μετά από κείνη του Carmelo Anthony. Η σειρά πήρε το ονομασία της από το παρατσούκλι του αθλητή και το πρώτο CP3 ήταν γεγονός τον Μάρτη του 2008 ενώ υπήρξαν στιγμές που φόρεσε προσωπικές εκδόσεις της σειράς του Μιχαλάκη. Το νερό μπήκε για τα καλά στο αυλάκι κι έτσι τη περασμένη σεζόν παρουσιάστηκε το δέκατο CP3 που έμελλε να είναι και το τελευταίο που φόρεσε όντας ο τέως ηγέτης και αναμορφωτής των Los Angeles Clippers.
Το Air Jordan CP3.X είναι μια αξιολογότατη και άκρως ποιοτική κατασκευή εξ μέρους της JB που  επιτέλους αποφάσισε έστω και με σημαντική χρονική υστέρηση να "προικίσει" ένα μοντέλο της εν λόγω σειράς με υλικά από το πάνω ράφι. Το άνωθεν μέρος του CP3.X είναι μια σύνθετη κατασκευή τριών επιπέδων όπου έχει ως βάση το γνώριμο bootie πλαίσιο το οποίο έχει ντυθεί με μονοκόμματο Flyweave υλικό ίδιας ακριβώς ποιότητας με το woven που πρωτοείδαμε στο Air Jordan XX9. Το τρίτο και τελευταίο επίπεδο είναι ένα TPU πλαίσιο που καπακώνει ουσιαστικά όλη την εξωτερική πλευρά συμπεριλαμβανομένου και του heel counter. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετεξέλιξη του συστήματος Weblacing που εισήγαγε η JB για πρώτη φορά στο ένατο CP3. Τα κορδόνια πορεύονται μέσα από θηλιές που "ξεπηδούν" μέσα απ' το woven κι αποτελούν τα άκρα των υφασμάτινων λωρίδων που έχουν ραφτεί πάνω στη γλώσσα και παράλληλα αυτές οι θηλιές λειτουργούν ως "γάντζοι" για τα διπλά νήματα Flywire που "αναβλύζουν" από τα έγκατα του κελύφους. Η ενδιάμεση σόλα είναι κατασκευασμένη από το γνωστό και μη εξαιρετέο phylon υλικό όπου στο πυθμένα του έμπροσθεν μόνο μέρους φιλοξενείται ένα λεπτός κι αρθρωτός θύλακας Zoom Air που ναι κατακερματισμένος σε εννέα μικρότερους και προεξέχουν ελαφρώς.Το CP3.X ολοκληρώνει μία εξωτερική σόλα που χει χαραχτεί με ένα αξιοπερίεργο μοτίβο που παραπέμπει σε ραδιοκύματα.
Σα σχέδιο το Air Jordan CP3.X έχει την κοψιά που έχει η πλειοψηφία των μοντέλων της σειράς όμως σε καμία των περιπτώσεων τα επιμέρους χαρακτηριστικά του δε θυμίζουν σε τίποτα τα προγενέστερα CP3. Αν και το Flyweave δίνει την ευχέρεια για άπειρους χρωματισμούς συνδυασμούς τελικά η JB επέλεξε να κινηθεί συντηρητικά δίνοντας έτσι αναπόφευκτα τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο TPU πλαίσιο με τους πολλούς ομόκεντρους κύκλους και τις πιτσιλιές που δεν είναι κάτι άλλο παρά μια φωτογραφική απεικόνιση πολλών αστεριών σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της εταιρείας. Οι περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες κρύβονται στην εξωτερική σόλα και περίπου στο ύψος της κάμαρας όπου έχουν χαραχτεί έντεκα μικρά σύμβολα. Στο μεν δεξί παπούτσι έχουν χαραχτεί τα ζώδια των δύο του παιδιών, της γυναίκας του αλλά και του ιδίου (Δίδυμος, Λέων, Υδροχόος, Ταύρος) συν δύο σύμβολα για κάποια αθλητικά κατορθώματά του (All NBA 1st Team, All Star) ενώ στο δε αριστερό έχουν χαραχτεί άλλα πέντε ατομικά επιτεύγματα του Παύλου (Defensive 1st Team, Rookie of the Year, 2013 All-Star MVP, Steals & Assist Leader). Από κει και πέρα το έξυπνα σχεδιασμένο CP3 λογότυπο στέκεται ως είθισται στη κορυφή της γλώσσας εν αντιθέσει με το Jumpman που έχει διπλή παρουσία και συγκεκριμένα μια που αχνοφαίνεται πίσω από το TPU πλαίσιο και ακόμη μια φορά αλλά πολύ πιο ξεκάθαρο στην εξωτερική σόλα.
Η σειρά μπασκετικών του άλλοτε ενορχηστρωτή των Los Angeles Clippers κατάφερε να γίνει μόλις η δεύτερη σειρά της Jordan Brand που φτάνει τα δέκα μοντέλα. Το Air Jordan CP3.X ανακοινώθηκε επίσημα λίγο πριν το τέλος του περασμένου Οκτώβρη και παρουσιάστηκε σε δύο χρωματισμούς μια εκ των οποίων και σας εκθέτω. Το επετειακό CP3 είναι μια ακόμη σχεδιαστική επινόηση του περιβόητου Justin Taylor που βρίσκεται στα ηνία της σειράς από το 2012 και το έκτο CP3. Ο κύριος Taylor δεν είναι ένας όποιος κι όποιος σχεδιαστής αφού εργάζεται για λογαριασμό της JB εδώ και κάμποσα χρονάκια και το έως τώρα βιογραφικό του είναι πλουσιοπάροχο καθώς περιλαμβάνει πολλούς από τους κωδικούς της αείμνηστης πια signature σειρά του Carmelo όπως τα Melo M6, M7, M8, M9 αλλά κι μοντέλα από μη-signature σειρές όπως το Super.Fly 2. Το κατακόκκινο "Infrared 23" που βλέπετε θεωρείτε από τα κολακευτικότερες εκδόσεις της εν λόγω σιλουέτας και προτιμήθηκε απ' τον παίχτη σε αρκετούς από τους αγώνες της περασμένης σεζόν. Φυσικά λίγο πριν τα Playoffs η JB το "αντικατέστησε" με μια πιο απλουστευμένη εκδοχή του που ταν πλήρως απελευθερωμένη από το TPU πλαίσιο αλλά δυστυχώς δεν είχε αυτό το κάτι που θα το έκανε ξεχωριστό. Πιθανολογώ πως αυτό ήταν το τελευταίο CP3 που είδαμε να σχεδιάζει η JB αφού έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ να παρουσιαστούν ή να διαρρεύσουν φωτογραφίες του διαδόχου κάτι που δεν συνηθίζεται από τις εταιρείες ιδίως όταν πρόκειται για signature σειρές.