6 Δεκεμβρίου 2017

Testing Nike LeBron XV

Όταν ο LeBron James αγωνιζόταν στο γυμνάσιο με τα χρυσο-πράσινα του St. Vincent έδειχνε μια σαφή προτίμηση στα μπασκετικά μοντέλα της Adidas. Όταν ήρθε ο καιρός να εισέλθει στο NBA η Nike τον μάρκαρε στενά και του προσέφερε ένα πακτωλό χρημάτων που ταν αδύνατο να μη συγκινούσε τον μετέπειτα King. Η Nike φρόντισε να εξοπλίσει τον LBJ με το πρώτο του signature μοντέλο του απ' τον πρώτο κιόλας αγώνα του στο NBA και κάθε νέα σεζόν ανανεώνει τη γκαρνταρόμπα του με το επόμενο Nike LeBron φτάνοντας φέτος αισίως στο 15ο μοντέλο της σειράς του. Αυτό το νέο κομψοτέχνημα είναι μια ακόμη έμπνευση του Jason Petrie, ενός ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομά του τη σειρά όπως ακριβώς έχει συμβεί με τον Tinker Hatfield και τα Air Jordan.
Η δεύτερη μακροβιότερη μπασκετική σειρά στην ιστορία της Nike μπορεί να μη φτάνει σε αίγλη την 32χρονη σειρά του MJ παρ' όλα αυτά όμως έχει παρουσιάσει κάποια πολύ αξιόλογα μοντέλα και το LeBron XV ίσως ένα εκ των τριών κορυφαίων της. Έστω και με σημαντική χρονική υστέρηση βλέπουμε το υφαντό Flyknit να βρίσκει επιτέλους εφαρμογή και στη σειρά του King αλλά ελεώ της αγωνιστικής συμπεριφοράς του αθλητή αυτό θα έπρεπε να "μεταλλαχθεί" ώστε να μπορεί να τον συγκρατεί. Το Battleknit καταφέρνει να συνδυάσει και βουνό και θάλασσα αφού εμφανίζεται συμπαγές στα σημεία που το παπούτσι θέλει πολύ υποστήριξη και ασφάλεια (πλευρές κυρίως) χωρίς να χάνονται τα πλεονεκτήματα του Flyknit που είναι εμφανώς πιο ελαστικό και φιλικό στο κουτουπιέ και περιμετρικά του κολάρου. Τα Flywire καλώδια ξεπηδούν όπως και πέρυσι μέσα από το κυρίως σώμα του παπουτσιού και λειτουργούν 100% ως οπές για τη διέλευση των κορδονιών. Ακολουθεί κλασικά μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό που χει ξεκάθαρα β' ρόλο όσον αφορά το αντικραδασμική τεχνολογία με την οποία έχει εξοπλιστεί το πατούμενο. Βασικό πρωταγωνιστής είναι μια αρθρωτή Zoom Air σόλα με τρεις φαινομενικά ανεξάρτητους θύλακες δύο εκ των οποίων έχουν και γονίδια της τεχνολογίας Air Max ένα νέο "πακέτο" που χει βαφτιστεί BattleMax. Από αισθητικής σκοπιάς οι νεοεμφανισθήσες τεχνολογίες τις Nike έχουν αναλάβει να αναδείξουν τη κομψή σιλουέτα του XV αφού οι αναρίθμητες χρωματικές επιλογές που προσφέρει το πλεκτό κατά κύριο λόγο αλλά και οι θύλακες εν συνεχεία μπορούν να φέρουν εκπληκτικά οπτικά αποτελέσματα. Από πλευράς μου πάντως τα εύσημα παίρνει αυτός που σκέφτηκε να "εξαφανίσει" μερικώς αλλά τόσο έξυπνα το swoosh από το κυρίως σώμα του παπουτσιού.
Το εντυπωσιακότατο Nike LeBron XV έχει κάνει την εμφάνισή του και στην ελληνική αγορά και η τιμή του κυμαίνεται στα επίπεδα του προκατόχου του. Για όσους παρακολουθούν επισταμένως το παρόν ιστολόγιο γνωρίζουν πως σε αυτού του είδους τις αναρτήσεις συγκεντρώνω τα πιο αξιόλογα κατά τη γνώμη performing βιντεάκια που υπάρχουν στο διαδίκτυο ώστε να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το λόγο που έχει προκύψει τόσος ντόρος γύρω από το τελευταίο μπασκετικό που φέρει την υπογραφή του Chosen 1.