12 Απριλίου 2024

Refurbishing the BB Shift! (official photos)

Αυτές τις μέρες η Nike παρουσιάζει τα νέα της καμάρια και μεταξύ αυτών υπάρχει κι ένα παράταιρο μοντέλο, ένα μπασκετικό Converse που εν μέρει το χουμε ξαναδεί σαν έργο αλλά το οποίο μάλιστα είχε μεγάλη επιτυχία. Και το όνομα αυτού, Converse All-Star BB Shift CX, που λογικά προορίζεται για να φορεθεί από τον Shai Gilgeous-Alexander αν βέβαια ο γκαρντ τον Thunder συμφωνήσει να παραμείνει στο ρόστερ της Cons.
Το Converse All-Star BB Shift CX όπως γίνεται αντιληπτό τόσο απ' την κωδική του ονομασία όσο κι απ΄το παρουσιαστικό του είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του best seller της εταιρείας, του All-Star BB Shift! Έχουμε ένα μπαμπάτσικο πλαίσιο από mesh υποστηριζόμενο υπογείως από συνθετικό δέρμα κυρίως στις πλευρές του ενώ εξωτερικά ενισχύεται με λεπτές κυματοειδείς TPU ζώνες. Στο πίσω μέρος του ένεκα εξωτερικού heel counter έχει εγκατασταθεί ποιοτικό δέρμα, μια πολύ προσφιλής τακτική από πλευράς Cons. Η υπόλοιπη κατασκευή είναι σχεδόν πιστό αντίγραφο του ορίτζιναλ BB Shift με εξαιρέσεις το είδος του foam μιας και τώρα προτιμήθηκε το νέο CX foam - με το Zoom Air θύλακα κλασικά μπροστά - και την μικρή πλαϊνή ημιδιάφανη μπαριέρα που επανασχεδιάστηκε μερικώς. Το μοντέλο σχεδιαστικά έχει ομολογουμένως ένα κάποιο ενδιαφέρον όχι βέβαια σα το θηριώδες BB Prototype CX αλλά φαίνεται πως ξοδεύτηκε χρόνος ώστε να χει το δικό του χαρακτήρα παρά το γεγονός πως φέρνει λίγο στο Adidas Son of Chi 3!
Το Converse All-Star BB Shift CX αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου το καλοκαιράκι με την τιμή του να είναι ελαφρώς τσιμπημένη σε σχέση με το αυθεντικό BB Shift.