20 Απριλίου 2024

Behold the premium Air Jordan 39! (official photos)

Κι αφού έχουμε πάρει μια μικρή ιδέα από τα προσεχή Luka 3, Freak 6 και KD 17 σειρά παίρνει δικαίως η διαχρονικότερη μπασκετική συλλογή της υφηλίου! Ναι αυτό που βλέπετε είναι το 39ο Air Jordan που σύμφωνα με τα επίσημα - αλλά ανεπίσημα - λεγόμενα των σχεδιαστών, ο Μιχαλάκης έχει εμπλακεί πολύ όπως συνέβαινε και παλιότερα. Είναι μια εντελώς ολοκαίνουργια κατασκευή που ειλικρινά δε θυμίζει σε τίποτα και κανένα απ' τα μοντέλα με τα οποία δοξάστηκε ο MJ κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Είναι τέτοια η χαρά των σχεδιαστών που φρόντισαν να αποκαλύψουν του 9 πρώτους χρωματισμούς του! Well done!
Με το Air Jordan 39 η συλλογή κάνει μια στροφή από τα αραχνούφαντα υλικά μετά οποία πορεύτηκε τη τελευταία 5ετία μολονότι η στροφή αυτή ξεκίνησε με το 38άρι! Έχουμε ένα ημίψηλο μπασκετικό όπου το πλαίσιό του συνίσταται από ένα είδος textile υλικού παρόμοιο με αυτό που φοράει το Zion 3 θυμίζοντας ελαφρώς jacquard. Από και πέρα έχουμε εκ των ουκ άνευ μπόλικο δέρμα σε toe-cap, τη γλώσσα αλλά και το υποτιθέμενο εξωτερικό heel counter, μεγαλεία!! Μια ακόμη απότομη στροφή από τα συνηθισμένα επιχειρείται με την σύνθεση της ενδιάμεσης σόλας του που είναι από ZoomX foam με ένα τεράστιο Zoom Air θύλακα στο πάτωμα κι όλο αυτό το σύστημα περιβάλλεται από ένα σχεδόν διάφανο υλικό μέρος του οποίου φαίνεται να αποτελεί κι η εξωτερική σόλα. Όσο για τη τελευταία αυτή έχει χαραχτεί μόνο με herringbone κάτι που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα των τελευταίων χρόνων. Σα σχέδιο το AJ39 είναι κομψότατο κι αδυνατώ να ξεχωρίσω ποια έκδοση απ' τις 9 μου αρέσει περισσότερο.
Το Air Jordan 39 θα ξεκινήσει να διατίθεται από τα τέλη Ιουλίου με την αρχική του τιμή να είναι κάπως τσιμπημένη σε σύγκριση με τους προηγούμενους κωδικούς τη συλλογής.