19 Ιανουαρίου 2022

Testing Adidas Trae Young 1

O αεικίνητος γκαρντ των Atlanta Hawks, ο φοβερός και τρομερός Trae Young, είναι μόλις ο όγδοος NBAer που αποκτά τη δική συλλογή αθλητικών υποδημάτων τρία χρόνια μετά από εκείνη του Donovan Mitchell. Το Adidas Trae Young 1 κυκλοφόρησε λίγο την εκκίνηση της θριαμβευτικής πορείας των "Γερακιών" στα τελευταίας Playoffs η οποία διακόπηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές NBA. Ο νέος εχθρός της Νέα Υόρκης από τότε μέχρι και σήμερα αγωνίζεται φορώντας τα δικά του μπασκετικά έχοντας μάλιστα προτιμήσει αρκετούς ακυκλοφόρητους χρωματισμούς.
Το Adidas Trae Young 1 (χάριν συντομίας Trae 1) αν κι εξ αρχής κατατασσόταν στις low budget σειρές τελικά προέκυψε εξοπλισμένο με μπόλικα καλούδια της γερμανικής φίρμας. Το κέλυφος του Trae 1 έχει τη μορφή καλτσοειδούς πλαισίου στα πρότυπα των N3XT L3V3L αλλά από mesh υλικό κι όχι knit και σαφέστατα κοντύτερο. Οι τρεις πρόσθετες επιφάνειες συνθετικού δέρματος έχουν κυρίως διακοσμητικό ρόλο με εξαίρεση βέβαια το κομμάτι που βρίσκεται στο toe cap. Παρά την ύπαρξη δύο ζευγαριών οπών για τα κορδόνια καταφέρνει να επιτύχει το επιθυμητό lockdown και με το παραπάνω. Εκεί που φάνηκε "γενναιόδωρη" η Adidas ήταν στο tooling της ενδιάμεσης σόλας του όπου έχουμε ένα στρώμα από LightStrike foam και Boost μικροκάψουλες τοποθετημένες σα σφήνα στη περιοχή της φτέρνας του. Ως προς την χάραξη της εξωτερικής του σόλας επιλέχθηκαν τρία μοτίβα, ένα για κάθε μία απ΄ τις τρεις επιφάνειες πρόσφυσης μια τακτική που παραπέμπει σε Feet You Wear τεχνολογία αλλά στη πιο σύγχρονη εκδοχή της! Το σχέδιο του Adidas Trae 1 κινείται στα όρια του μινιμαλισμού με τον χρωματισμό του κελύφους να είναι ο βασικότερος παράγοντας χρωματικής διαφοροποίησης και ανάλογα τη βερσιόν επιλέγεται η αντίστοιχη φιγούρα για το heel counter ή το κάλυμμα.
Το Adidas Trae Young 1 έχει προσγειωθεί εδώ και πολύ καιρό στην ελληνική αγορά και μάλιστα σε αρκετούς χρωματισμούς και πλέον με τις εκπτώσεις είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν επιθυμούν να καταξοδευτούν. Σας συνιστώ βέβαια να παρακολουθήσετε τα performing βιντεάκια που σας έχω συγκεντρώσει ω σαν μια χείρα βοηθείας σε περίπτωση που βρίσκεστε σε περίοδο ανανέωσης της γκαρνταρόμπας σας.