15 Ιανουαρίου 2022

Spencer the Menace!! (official photos)

Η 361° έχει πάρει πολύ σοβαρά την επαναδραστηριοποίησή της στη κατηγορία των μπασκετικών προϊόντων και μετά τη συμφωνία που σύναψε με τον Aaron Gordon κυκλοφορώντας παράλληλα τη δική του συλλογή είπε φέτος να κάνει εξοπλίσει τη φαρέτρα της με τίμια team models (βλέπετε Lava). Προ ημερών πρόσθεσε στο ρόστερ της τον ταλαντούχο Spencer Dinwiddie και για αυτή τη περίσταση επέλεξε να λανσάρει το νέο της μπασκετικό στο οποίο δώθηκε το όνομα Menace κι αναμένεται να φορεθεί από τον γκαρντ των Washington Wizards.
Το 361° Menace είναι ένα ακόμη low-top μπασκετικό της κινεζική φίρμας κι είναι εξοπλισμένο με κάποια από τα καλούδια της. Για το πλαίσιο του παπουτσιού χρειάστηκε κυρίως mesh με μπόλικη fuse επικάλυψη όπου σε κάποια σημεία μιμείται το στιλπνό δέρμα. Ένα τεράστιο heel counter δεσπόζει στο πίσω μέρος κι εκτείνεται μέχρι το μέσο του παπουτσιού δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα επίσης τεράστιο torsion plate που καλείται Archlock! Η ενδιάμεση σόλα του Menace δε γινόταν να μην προέρχεται από Qu!kfoam, το αποκλειστικό foam με το οποίο η 361° εξοπλίζει όλα της τα performing υποδήματα. Το εντυπωσιακότερο σημείο του παπουτσιού είναι πέραν κάθε αμφιβολίας η εξωτερική του σόλα με το φαινομενικά ξεχωριστό οβάλ κομμάτι στο ύψος του μεταταρσίου και τη περίτεχνη - καρό τύπου - χάραξη των τριών επιφανειών πρόσφυσης. Για μία ακόμη φορά η 361° έκανε εξαιρετική δουλειά ως προς τον σχεδιασμό του παπουτσιού με τις οβάλ γραμμές και τα έντονα κόντρα χρώματα όμως θα ήθελα ένα κλικ ποιοτικότερα υλικά δόμησης αν και πρόκειται σαφέστατα για team model.
To 361° Menace δε πιστεύω πως θα το δούμε στην ελληνική αγορά όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα μπασκετικά που προέρχονται από κινεζικές φίρμες. Το περίεργος βέβαια είναι πως άνετα κάποιος μπορεί να προμηθευτεί running της 361... WTF!